telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Μπεκατώρου: Η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα

«Η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ», τονίζει η Σοφία Μπεκατώρου σε ανάρτησή της μετά τις καταγγελίες της περί σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στον αθλητικό κόσμο.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τα μηνύματα συμπαράστασης που δέχεται από τον κόσμο, η αθλήτρια αναφέρει ότι το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

«Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου έφεραν στο προσκήνιο καταγγελίες και από άλλες αθλήτριες ενώ εκκίνησε μια σειρά παραιτήσεων στον ελληνικό αθλητισμό. Παραιτήσεις ανακοινώθηκαν στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας καθώς χθες παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Γιάννης Παπαδημητρίου. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε σήμερα ο ομόλογός του στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, Γιώργος Χριστόπουλος. Την ίδια ώρα, παραιτήθηκε ο παράγοντας που κατήγγειλε η κ. Μπεκατώρου πως την κακοποίησε, ενώ η ΝΔ με ανακοίνωσή της ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα ως  μέλους της ΔΗΜΤΟ.

Να σημειωθεί ότι έπειτα από τις αποκαλύψεις της «χρυσής» Ελληνίδας Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα,  η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται να διατάξει αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα.

Σύσσωμος ο αθλητικός και πολιτικός κόσμος στάθηκε στο πλευρό της χρυσής Ολυμπιονίκου, η οποία φέρεται να έχει κατονομάσει ως δράστη υψηλόβαθμο παράγοντα της ΕΙΟ. Την Σοφία Μπεκατώρου θα δεχτεί στις 14:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου:

«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνω σε μια στιγμή δοκιμασίας για μένα και την οικογένειά μου. Με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη!

Θέλω όμως να επαναλάβω, ότι η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ. Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.

Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό.»

– Μπεκατώρου: Η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα – -.

Related posts

Τα ηνία της Ιταλίας αναλαμβάνει ο Μάριο Ντράγκι- Ίσως ορκιστεί μέχρι την Κυριακή

NEWSROOM

Κορωνοϊός: 1.121 νέα κρούσματα και 309 διασωληνωμένοι

NEWSROOM

Κατά περίπου 620 εκατ. ευρώ μειώθηκε το δημόσιο χρέος

NEWSROOM

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Έως 22 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων

NEWSROOM

Kalin Yonov: Αυτός είναι ο νέος CEO της βουλγαρικής θυγατρικής της Μύλοι Λούλη

NEWSROOM

Σε εκτόξευση τουριστικών κρατήσεων ποντάρει η TUI- Οδηγός η Βρετανία

NEWSROOM

Χρυσοχοΐδης: Ισχυρή παρουσία της ΕΛΑΣ στην αγορά- Δικαίωμα συλλήψεων από φρουρούς στα ΑΕΙ

NEWSROOM

Αναλυτής βρήκε 7 third-party trackers στο LastPass που συλλέγουν πολλά στοιχεία

NEWSROOM

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σχέδιο άμυνας από τον ΑΔΜΗΕ

NEWSROOM

Χάκερ έκλεψαν 100 εκατ. δολάρια σε κρυπτονόμισμα από διάσημους- Συλλήψεις από την Europol

NEWSROOM

«Μήδεια»: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της δεύτερης φάσης της κακοκαιρίας

NEWSROOM

διαΝΕΟσις: Το δικαστικό σύστημα και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του

NEWSROOM