telecomsnews.gr
Image default
Top Stories

Μέχρι το 2021 θα υπάρχουν 2,1 δισ. ψηφιακοί καταναλωτές παγκοσμίως

Η τεχνολογία αλλάζει δραστικά το λιανικό εμπόριο και τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Visa η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών που θα πραγματοποιηθούν με την χρήση tokens μέσω της υπηρεσίας Visa Token Service (VTS), θα φτάσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το Tokenization είναι μια τεχνολογία αντικατάστασης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που παρέχουν οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών πληρωμών, με ένα μοναδικό ανώνυμο αναγνωριστικό στοιχείο ανά συναλλαγή ή όπως ονομάζεται «token».

Το 2019, στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Cyber Monday οι αγορές μέσω διαδικτύου έφτασαν το ποσό ρεκόρ των 9,4 δισ. δολαρίων.

Από την 1 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου, οι καταναλωτές δαπάνησαν 125,6 δισ. δολάρια σε online αγορές, με πάνω από το ένα τρίτο των δαπανών να πραγματοποιούνται μέσω έξυπνων κινητών.

Μέχρι το επόμενο έτος θα υπάρχουν 2,1 δισ. ψηφιακοί καταναλωτές παγκοσμίως (από 1,66 δισ. το 2016), ενώ το 69% των αμερικανών καταναλωτών διατηρεί τα στοιχεία της κάρτας του ή του λογαριασμού του αποθηκευμένα σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Όσοι καταναλωτές δεν θέλουν να αποθηκεύσουν τα στοιχεία τους, μπορούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές αγορές με την κάρτα Visa επιλέγοντας απλώς την ένδειξη «click to pay» όπου αυτή είναι διαθέσιμη. Έτσι, παρακάμπτουν τις χρονοβόρες και λιγότερο ασφαλείς διαδικασίες ολοκλήρωσης της παραγγελίας τους.

Ανδριάνα Παππά: Με την αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών προβάλλεται η ανάγκη να αυξηθεί και το αίσθημα ασφάλειας των ηλεκτρονικών αγορών

Όπως αναφέρει η Visa, οι καταναλωτές με την υπηρεσία πληρωμής «click to pay» της Visa πραγματοποιούν ασφαλείς και απρόσκοπτες αγορές.

«Στη Visa, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους μας είναι να προσφέρουμε πάντα στους πελάτες μας την καλύτερη εμπειρία πληρωμών. Καθώς αυξάνεται ο όγκος των ψηφιακών συναλλαγών, προβάλλεται η ανάγκη να αυξηθεί και το αίσθημα ασφάλειας των καταναλωτών κατά την πραγματοποίηση των ηλεκτρονικών αγορών» λέει η Ανδριάνα Παππά, Επικεφαλής της Visa στην Ελλάδα.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Visa έχει επενδύσει ιδιαίτερα στην επιτυχία της υπηρεσίας “click to pay” και στο πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας που φέρνουν τα tokens στις ηλεκτρονικές πληρωμές» αναφέρει.

Οπουδήποτε γίνεται αποδεκτή η υπηρεσία «click to pay» οι καταναλωτές δεν χρειάζεται πλέον να εισάγουν αριθμό κάρτας, κωδικό πρόσβασης ή να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους όταν κάνουν αγορές. 

Η προηγμένη τεχνολογία των tokens και του 3-D Secure, καθώς και οι μέθοδοι ταυτοποίησης των πληρωμών, όπως η χρήση βιομετρικών στοιχείων, εγγυώνται την ασφάλεια των ψηφιακών πληρωμών σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παγκόσμια επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου

Η νέα απλουστευμένη εμπειρία ολοκλήρωσης πληρωμών έχει ήδη αντικαταστήσει το Visa Checkout στις ΗΠΑ και θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε άλλες αγορές μέχρι τα τέλη του 2020.

Η επέκταση των εύκολων, έξυπνων και ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της Visa, θα βοηθήσει τους εμπόρους να προσφέρουν μια παρόμοια, απρόσκοπτη εμπειρία και στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τη μελέτη «Visa Global Merchant eCommerce Study (GME Study)», οι ηγέτες του ηλεκτρονικού εμπορίου σε παγκόσμια κλίμακα, επικαλούνται τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχημένων online πωλήσεων, όπως: ταχεία παράδοση (44%), εύκολη ολοκλήρωση αγορών (41%) και εύχρηστες μέθοδοι πληρωμής (41%), αξιώνοντας για τους πελάτες τους παρόμοιες online μεθόδους πληρωμών.

Related posts

O πιο εύκολος τρόπος να κάνετε πιο λειτουργικό το κινητό σας

tele

Mobile World Congress: Τι είναι το 5G, πότε έρχεται εμπορικά και γιατί αλλάζει τα πάντα

tele

Έφτασε το Huawei P30 lite με τριπλή κάμερα 48MP

tele

25 Νοεμβρίου το digital economy forum 2019 με Κ.Μητσοτάκη

NEWSROOM

Έρευνα devolo: 6 στα 10 ελληνόπουλα έως δέκα ετών έχουν πρόσβαση στο Internet

tele

ΕΕΤΤ: Η πορεία της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα το α’ εξάμηνο του 2019

tele

Δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην Ε.Ε. η Ελλάδα στις χρεώσεις ίντερνετ

NEWSROOM

Άρχισε ο πόλεμος των… αναδιπλούμενων smartphones

tele

Το κρυπτονόμισμα του Facebook που αναμένεται να βάλει δυνατά τον κολοσσό και στον χρηματοπιστωτικό τομέα

tele

Η Αφρικάνικη λύση για την μείωση χρεώσεων κινητής στην Ελλάδα

NEWSROOM

Ο ΠΟΥ καταρρίπτει τη συνωμοσιολογία, που συνδέει τον κορωνοϊό με το 5G

tele

Η υπερέκθεση στα social media βλάπτει σοβαρά τους εφήβους

tele