telecomsnews.gr
Image default
MARKET

Μέχρι το τέλος του έτους η αλλαγή μοντέλου λειτουργίας στον ΟΤΕ

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Η δημιουργία τριών νέων θυγατρικών στον ΟΤΕ, έπειτα από την απόσχιση των κλάδων Εξυπηρέτησης Πελατών (Customer Service), Καταστημάτων (Shops) και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου (Technical Field Operations) εισέρχεται στην τελική ευθεία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο σχεδιασμός της διοίκησης είναι να μετασχηματιστούν οι βασικές λειτουργίες που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη, ώστε η εξυπηρέτηση πελατών, τα καταστήματα λιανικής και οι τεχνικοί πεδίου, υπό την ομπρέλα ξεχωριστών θυγατρικών ιδιοκτησίας 100% του ομίλου ΟΤΕ, να έχουν την αυτονομία και την ευελιξία να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους και να αναζητήσουν νέες πηγές εσόδων.

Μέχρι στιγμής το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ έχει εγκρίνει την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης των κλάδων. Τα επόμενα στάδια που θα εξελιχθούν έως το τέλος του 2020 περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, νέα απόφαση του ΔΣ και απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, όταν θα υποβληθούν για έγκριση οι συμβάσεις απόσχισης, ενημέρωση και διαβούλευση με την ΟΜΕ – ΟΤΕ και λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Πρόκειται για ριζική αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του ΟΤΕ η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο Μιχάλη Τσαμάζ, επιβάλλεται προκειμένου η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή επιχείρησης της χώρας να παραμείνει βιώσιμη και ανταγωνιστική, να μειώσει το κόστος της και να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων.

Παράλληλα εξελίσσεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΤΕ με κεντρικούς πυλώνες την ψηφιακή εμπειρία των πελατών, τη δημιουργία σύγχρονων τεχνολογικών υποδομών και το νέο εσωτερικό ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναβαθμιστεί το My Cosmote app που έχει ξεπεράσει τους 3 εκατ. χρήστες, εισάγονται αυτοματισμοί στη διαχείριση των δικτύων και αυτοματοποιούνται εσωτερικές διαδικασίες (π.χ. ηλεκτρονική υπογραφή).

Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του ΟΤΕ θα μεταφερθεί στις νέες θυγατρικές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπονείται και νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για εργαζόμενους, που θα απευθύνεται κυρίως σε όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου είναι και τώρα σε εξέλιξη. Αφορά εργαζόμενους στην καθαριότητα και περιφερειακές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα οι οποίες με τον μετασχηματισμό που επιχειρείται θα πάψουν να υπάρχουν.

Related posts

Στην Ελλάδα ο πρώτος επίγειος σταθμός fiber in the sky της ESA

tele

Η Vodafone Ελλάδος με όλα της τα όπλα απέναντι στον Κορονοϊό!

tele

20GB και 1000 λεπτά ομιλίας προς όλους δωρεάν από τη Vodafone

tele

Οριστική ανάκληση άδειας και επιβολή διοικητικού προστίμου στην εταιρεία VEOO

tele

Οξύνεται περαιτέρω η αντιπαράθεση συνδικαλιστών – διοίκησης στον ΟΤΕ

tele

Πιλοτικό δίκτυο 5G σε πραγματικές συνθήκες από την Wind στην ΔΕΘ

tele

Forthnet: Ενημέρωση για την προστασία του καταναλωτικού κοινού

tele

Δωρεάν παροχή Wi-Fi στο νοσοκομείο Σωτηρία από τη WIND

tele

Σημαντική υποχώρηση των εσόδων για τη Vodafone το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου

tele

Σήριαλ δίχως τέλος η πώληση της Forthnet

tele

Η WIND επιβραβεύει τα παιδιά των εργαζομένων της που αριστεύουν

tele

Οι εκπτώσεις συνεχίζονται στη WIND!

tele