telecomsnews.gr
Image default
Top Stories

Κι εγένετο iOS 14. Μάθετε τα πάντα για όλα τα νέα features!

Το WWDC είναι το μεγάλο ετήσιο event της Apple, στο οποίο η εταιρεία από το Cupertino συνηθίζει να μας παρουσιάζει όλες τις καινοτομίες που έχει ετοιμάσει σε hardware και software επίπεδο. To φετινό WWDC βέβαια ήταν κάπως διαφορετικό, καθώς η Apple προτίμησε να μην παρουσιάσει κάποιο νέο hardware, αλλά προτίμησε να εστιάσει αποκλειστικά στο software. Μοιραία οι προβολείς έπεσαν πάνω στο iOS 14, το οποίο όπως αναμενόταν θα είναι πολύ πιο ευέλικτο και εξελιγμένο. Για πάμε να δούμε μία προς μία τις αλλαγές που φέρνει το νέο αναβαθμισμένο λειτουργικό.

Μεγαλύτερη ευελιξία και.. τόλμη!

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που φέρνει το iOS 14 έχει να κάνει με την πιο λειτουργική home screen. Πλέον, η εταιρεία από το Cupertino δοκιμάζει πιο τολμηρές προσεγγίσεις, προσφέροντας μιας σειρά από λειτουργίες οι οποίες μέχρι πρότινος αποτελούσαν αποκλειστικό προνόμιο των Android users. Πρώτο και καλύτερο νέο feature είναι το App Library, το οποίο αποτελεί ένα νέο πιο έξυπνο τρόπο για να οργανώνετε τις διάφορες εφαρμογές καλύτερα και σε διαφορετικά groups. Αποτελώντας έναν πιο ευέλικτο τρόπο διαχείρισης και εμφάνισης των εφαρμογών, το μόνο βέβαιο είναι ότι μπορείτε πάντοτε να κοιτάζετε με μεγαλύτερη άνεση τα apps που βρίσκονται εγκατεστημένα στο iPhone σας. Παράλληλα, στο iOS 14 αναβαθμίζονται σημαντικά και τα widgets, θυμίζοντας περισσότερο Android αυτή τη φορά.

Ο iOS user θα έχει στη διάθεση του μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά στυλ στα widgets, με περισσότερες μάλιστα δυνατότητες παραμετροποίησης. Μια πολύ έξυπνη ιδέα αναφορικά με τα widgets έχει να κάνει με το Smart Stack, μια λειτουργία που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να τοποθετεί ένα widget στον κενό αυτό χώρο και να το φέρνει μπροστά. Επιπλέον, το iOS 14 θα σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε Picture-in-picture videos, την ίδια ακριβώς στιγμή που θα μπορείτε να αλληλοεπιδράσετε με τις διάφορες εφαρμογές σας. Τέλος, μια ακόμη καινοτομία που εισαγάγει η Apple έχει να κάνει με τα App Clips, που πρόκειται για ειδικές λειτουργίες συγκεκριμένων εφαρμογών, όπου δεν χρειάζεται για παράδειγμα να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή στο σύνολο της για να την χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, η ανάγνωση ενός QR Code ή μια online πληρωμή, τώρα μπορεί να γίνει πολύ πιο έξυπνα κι εύκολα.

Siri: Πιο έξυπνη και πιο διακριτική…

H Siri δεν θα μπορούσε να μην δεχθεί κι αυτή με τη σειρά της, μια σειρά από αναβαθμίσεις. Πλέον στο iOS 14 η Siri θα διαθέτει ένα πιο compact design, χωρίς να περιορίζει τη διαθέσιμη οθόνη σας. Και μπορεί να είναι πιο… καλοσχεδιασμένη, όμως η δημοφιλής AI βοηθός γίνεται ακόμη πιο έξυπνη με το εν λόγω update. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Apple, η Siri διαχειρίζεται 25 δις. Requests το μήνα και για αυτό και μόνο η ανανεωμένη Siri θα προσφέρει μια σειρά από νέες δυνατότητες. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να στείλει ένα ηχητικό μήνυμα, υποστηρίζοντας μάλιστα και τη δυνατότητα για υπαγόρευση, καθώς η εικονική βοηθός θα αναγνωρίζει τη φωνή σας κι έτσι δεν θα χρειάζεται να πληκτρολογήσετε (ακόμη και όταν θα είστε offline).

Translate, Messages και Apple Maps

Το νέο translation app που εισήγαγε η Apple στο iOS 14 δεν πρόκειται για ένα απλοϊκό εργαλείο μετάφρασης που απλώς σας δίνει τη δυνατότητα να ψάξετε ορισμένες λέξεις και να δείτε το αποτέλεσμα. Με το iOS 14 το iPhone σας μπορεί να μετατραπεί σε ένα σχολείο ξένων γλωσσών, καθώς δύναται μέσω εξελιγμένων τεχνικών να πραγματοποιήσει real-time μεταφράσεις ολόκληρων συζητήσεων τόσο online όσο και offline. Χρησιμοποιώντας ανεπτυγμένο machine learning σε συνδυασμό με μια πανίσχυρη neural engine, μπορείτε να μεταφράσετε εύκολα και γρήγορα οποιοδήποτε κείμενο μέσα από 11 υποστηριζόμενες γλώσσες (Αγγλικά, Μανδαρινικά Κινέζικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κορεατικά, Αραβικά, Πορτογαλικά και Ρωσικά). Όπως αναμένεται στο μέλλον θα προστεθούν κι άλλες υποστηριζόμενες γλώσσες.

Μία επίσης ευχάριστη αλλαγή που θα δουν οι users του iOS 14 έχει να κάνει με τον τρόπο προβολής των διαφόρων μηνυμάτων. Πλέον στην κύρια οθόνη του iMessage θα μπορείτε να κάνετε pin σημαντικές συζητήσεις, έτσι ώστε να μην χάνονται κάθε φορά που λαμβάνετε κάποιο νέο μήνυμα. Παράλληλα, τα Memoji θα είναι ακόμη πιο πλούσια στη νέα έκδοση του γνωστού OS, ενώ τα group chats θα σας δίνουν τη δυνατότητα να απαντάτε με direct και γρήγορο τρόπο, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εκφράσεις για μεγαλύτερη ευκολία.Περιγράφοντας τα πλεονεκτήματα του iOS 14 δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στους ανακατασκευασμένοι χάρτες. Με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια, το updated Maps app πρόκειται να υποστηρίζει περισσότερες χώρες μέσα στη χρονιά και θα έχει τον χαρακτήρα ενός πλήρους οδηγού πόλης, προβάλλοντας παράλληλα την ανάγκη για μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον.

H Apple δεν ανακοίνωσε στο WWDC 2020, το πότε ακριβώς θα δούμε το iOS 14, παρόλα αυτά δεν απέχουμε και πολύ πριν αρχίσει το roll-out του αναβαθμισμένου λειτουργικού το προσεχές φθινόπωρο, καθώς ήδη βρίσκεται στη φάση του beta testing.

Related posts

Νέο επικίνδυνο malware κάνει την εμφάνισή του με την αφορμή του Covid-19

tele

Εξοικονομήστε έως και 60% data (!) με τη νέα λειτουργία του Chrome για Android

NEWSROOM

Το 93% των καταναλωτών προτιμά την προφορική επικοινωνία έναντι της ψηφιακής

tele

Ο ΠΟΥ καταρρίπτει τη συνωμοσιολογία, που συνδέει τον κορωνοϊό με το 5G

tele

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στη μάχη αντιμετώπισης του κορωνοϊού

tele

Το 93% των συναλλαγών μέσω κινητών το 2019 ήταν κακόβουλες

tele

Πώς οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του διαδικτυακού εκφοβισμού

tele

Τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός για 5G σε τέσσερις συχνότητες

tele

6 στους τα 10 μαθητές δημοτικού στην Ελλάδα έχουν προφίλ στα social media

tele

Eρχονται και στην Ελλάδα τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας με απεριόριστο χρόνο ομιλίας

tele

Δικτύου ψηφιακής καινοτομίας σχεδιάζει η Περιφέρεια Αττικής

tele

Broadband μηχανικοί δέχονται απειλές εξαιτίας θεωριών συνωμοσίας που θέλουν το 5G να ευθύνεται για τον κορονοϊό

tele