telecomsnews.gr
Image default
NEWS

«Καμπανάκι» για τις μεταλλάξεις στα γενετικά τροποποιημένα μωρά της Κίνας

Μυστήριο καλύπτει το πείραμα με τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα μωρά της Κίνας, με τον He Jiankui να προχωρά πριν από έναν χρόνο στη δημιουργία των δίδυμων κοριτσιών Λούλα και Νάνα, τονίζοντας ότι θα έχουν ανοσία στον HIV, κάτι που μελλοντικά μπορεί να φέρει τον έλεγχο της επιδημίας.

Ειδικοί εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους στο MIT Technology Review, θεωρώντας ότι το πείραμα είναι αποτυχημένο.

«Ο ισχυρισμός πως έχουν αναπαράγει την επικρατούσα CCR5 εκδοχή είναι μία ξεκάθαρη παραπληροφόρηση των πραγματικών δεδομένων και μπορεί μόνο να περιγραφεί με μία έκφραση: ένα σκόπιμο ψεύδος. Η έρευνα δείχνει πως η ερευνητική ομάδα απέτυχε να αναπαράγει την σωστή CCR5 εκδοχή. Ενώ η ομάδα στόχευσε το σωστό γονίδιο, δεν αναπαρήγαγαν την “Delta 32” εκδοχή που απαιτούνταν. Αντίθετα δημιούργησαν νέες επεξεργασίες των οποίων οι επιπτώσεις είναι άγνωστες», δήλωσε ο γενετιστής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Fyodor Urnov.

Επιπλέον τονίζεται πως το CRISPR παραμένει ένα μη τελειοποιημένο εργαλείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες επεξεργασίες, κάνοντας τη χρήση του στους ανθρώπους το λιγότερο αμφιλεγόμενη. Οι ερευνητές έψαξαν για ανεπιθύμητες επιπτώσεις όταν τα έμβρυα ήταν στην αρχή της ανάπτυξής τους, ωστόσο μία λεπτομερής μελέτη είναι αδύνατη χωρίς την επιθεώρηση κάθε κυττάρου του εμβρύου, κάτι που θα τα κατέστρεφε.

Πάντως, μέχρι στιγμής, ο He είναι αδύνατο να εντοπιστεί, με το γραφείο Τύπου του να αρνείται να αποκαλύψει που βρίσκεται.

Τελευταία φορά είχε θεαθεί τον Ιανουάριο σε ένα μπαλκόνι διαμερίσματος του Πανεπιστημίου στην Shenzen, με ένοπλους φρουρούς στις πόρτες. Μερικές εβδομάδες αργότερα η κινεζική κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα και πως θα τιμωρηθεί αν παραβίασε κάποιο νόμο.

Η κινεζική κυβέρνηση αναγνώρισε και την ύπαρξη των δύο δίδυμων κοριτσιών των οποίων το DNA είχε μεταλλαχθεί και δήλωσε πως βρίσκονται υπό την παρακολούθηση των αρχών υγείας του κράτους. Οι Αρχές κατέσχεσαν τα υπόλοιπα έμβρυα και όλα τα αρχεία από το εργαστήριο του He.

Related posts

H Vodafone φέρνει μία νέα εποχή στον Πειραιά με δίκτυα FTTH και FTTC και απίστευτες ταχύτητες

tele

Πώς γίνεται να είσαι πάμπλουτος και να λένε ότι έχεις… λίγα

tele

Το Facebook αλλάζει logo

tele

Τι συμβαίνει με το κρυπτονόμισμα του Facebook και το εγκαταλείπουν μαζικά

tele

Τρία gadgets που καθόρισαν τη δεκαετία

tele

Αυτό είναι το πρώτο κινητό του κόσμου με κάμερα 64 megapixels!

tele

Libra: Γιατί το κρυπτονόμισμα του Facebook προκαλεί ανησυχία σε ΗΠΑ και Γερμανία

tele

Facebook: Ο λόγος που έκλεισε λογαριασμούς σε τέσσερις χώρες

tele

Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις στη Huawei

tele

Google: Η μητρική της εταιρεία ξεπέρασε το ένα τρισ. σε χρηματιστηριακή αξία

tele

Η Ιαπωνία θα φτιάξει τον μεγαλύτερο ανιχνευτή νετρονίων στον κόσμο

tele

Το μυστικό για να βγάζετε ωραίες selfie που λίγοι γνωρίζουν

tele