telecomsnews.gr
Image default
INTERNET

Καλές οι διαδικτυακές αγορές, αλλά πρέπει να γίνονται ασφαλώς

Η Visa προσφέρει μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές για όλους όσους επιλέγουν το ηλεκτρονικό εμπόριο κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν τον κανόνα στους μήνες που μένει ο πληθυσμός της χώρας στο σπίτι, επομένως καλό είναι να τηρούνται μερικοί απλοί, αλλά βασικοί κανόνες ασφαλείας, όπως ενημερώνει η Visa. Πλέον, ακόμα και η τροφοδοσία ενός νοικοκυριού με τα βασικά αγαθά μπορεί να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, στοιχείο που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της τήρησης των αρχών ασφαλείας κατά τις online συναλλαγές.

Η Visa προτείνει, λοιπόν, 7 σημαντικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για ασφαλείς online συναλλαγές. Το πρώτο από αυτά έχει να κάνει με την επιβεβαίωση της ταυτότητας του κάθε καταναλωτή, ο οποίος μπορεί να ορίσει μεθόδους όπως η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος ή προσώπου στα κινητά και τις τραπεζικές εφαρμογές, για γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς διαδικτυακές συναλλαγές. Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να δίνουν προσοχή όλοι οι καταναλωτές είναι το κρίσιμο “s”, αφού όταν γίνονται αγορές μέσω διαδικτύου, θα πρέπει το URL να ξεκινά με “https://”. Το “s” στο τέλος, δηλώνει ότι η σύνδεση είναι ασφαλής.

Το τρίτο βήμα είναι να εγγραφεί κανείς στην υπηρεσία μηνυμάτων της τράπεζάς του για να λαμβάνει ειδοποίηση στο κινητό για κάθε συναλλαγή. Υπάρχει η δυνατότητα της επιστροφής χρημάτων εάν κάποιος τρίτος χρησιμοποιήσει παράνομα την κάρτα. Η διαδικασία «αμφισβήτησης» επιτρέπει στην τράπεζα του αγοραστή να ζητήσει από την τράπεζα του πωλητή το ποσό αγοράς αγαθών ή υπηρεσιών τα οποία εξοφλήθηκαν με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα Visa, αλλά ποτέ δεν παρελήφθησαν.

Ένας μεγάλος κίνδυνος στο διαδίκτυο είναι το «ψάρεμα» ή phishing, όπως ονομάζεται, το οποίο διενεργείται με την αποστολή αγνώστων ή ύποπτων emails ή ακόμα και τηλεφωνήματα που ζητούν προσωπικές πληροφορίες, ή πληροφορίες λογαριασμού. Θα πρέπει όλοι οι χρήστες να είναι αρκούντως προσεκτικοί στους υπερσυνδέσμους που ανοίγουν. Από την άλλη πλευρά, η Visa συνιστά σε όλους να εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες με ένα «ένα κλικ», όπου οι αγορές γίνονται με πολύ απλό τρόπο, χωρίς να είναι αναγκαία η εισαγωγή των στοιχείων της κάρτας κάθε φορά. Τέλος, αυτό που προτείνουν όλοι οι ειδικοί είναι να φροντίζουν όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικών συσκευών να έχουν ανανεωμένο το λογισμικό των συσκευών αυτών στις πιο πρόσφατες και πιο ασφαλείς εκδόσεις.

-- Καλές οι διαδικτυακές αγορές, αλλά πρέπει να γίνονται ασφαλώς - --.

Related posts

Ransomware: Έκκληση για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και λήψη μέτρων προστασίας

tele

Μελέτη αποδεικνύει ότι τα websites μοιάζουν ολοένα και περισσότερο μεταξύ τους

tele

Η θέση της ΕΕΤΤ για τις προκλήσεις του 5G

tele

Αναβάθμιση της άμεσης μετάφρασης μέσω κάμερας του Google Translate

tele

Πέντε χρήσιμες συμβουλές για τις επαγγελματικές μας τηλεδιασκέψεις

tele

Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος Κανονισμός εκχώρησης-διαχείρισης αριθμών

tele

Αποκεντρωμένο μοντέλο για τα κοινωνικά δίκτυα ετοιμάζει το Twitter

tele

Facebook: Στήριξη μικρών επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

tele

To WiFi 6 αναμένεται να κάνει καλύτερο τον ασύρματο δικτυωμένο κόσμο

tele

Kaspersky: Έρευνα για την «ανθρώπινη πλευρά» των περιστατικών ψηφιακής ασφάλειας

tele

Τα βασικά βήματα κυβερνοασφάλειας για μια Μικρομεσαία Επιχείρηση

tele

Έρευνα της Focus Bari για την επόμενη ημέρα της πανδημίας

tele