telecomsnews.gr
Image default
MARKET

Η WIND καλύπτει με δωρεάν υπηρεσίες επικοινωνίας τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Η WIND Ελλάς επεκτείνει την στήριξή της στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και σε συνέχεια της στήριξης ως αποκλειστικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος των Κινητών Ομάδων Υγείας, συμμετέχει ενεργά στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης συμβάντων του δικτύου των ΚΟΜΥ, παρέχοντας υπηρεσίες επικοινωνίας.

Η νέα πρωτοποριακή ηλεκτρονική εφαρμογή διαχείρισης επιτρέπει στα κλιμάκια των Κινητών Μονάδων Υγείας να εντοπίζουν άμεσα και με ασφάλεια πιθανά ή ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού (COVID-19), που εισέρχονται στη χώρα από τα χερσαία σύνορα. Με ειδικά tablets τα μέλη των ΚΟΜΥ θερμομετρούν όσους επιθυμούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και σκανάρουν τον κωδικό QR του εντύπου που επιβάλλεται να συμπληρώσουν πριν την είσοδο τους (PLF – Passenger Locator Form). Όλα τα στοιχεία καταχωρούνται και στέλνονται σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο πληροφοριών του ΕΟΔΥ, όπου και επεξεργάζονται. Με τη βοήθεια αλγόριθμου κρίνεται αν κάποιος θα πρέπει να υποβληθεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Αν τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου βγουν θετικά, το λογισμικό ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο το μητρώο ασθενών με COVID-19 και εντοπίζεται εύκολα και γρήγορα ο ασθενής.

Εκτιμάται ότι με το νέο πρόγραμμα, ο χρόνος της διαδικασίας του τεστ μειώνεται κατά 90%, δηλαδή στο ένα λεπτό από τα περίπου πέντε λεπτά που διαρκούσε αρχικά. Μέχρι πρότινος, η καταχώρηση των στοιχείων των τουριστών γινόταν χειρόγραφα, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν χρονοβόρα και με κίνδυνο λαθών στην καταγραφή των στοιχείων.


Να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 5.000 αποστολές και 100.000 τεστ πανελλαδικά.

Η πρωτοβουλία αυτή της WIND αποτελεί μέρος των δράσεων για την «επόμενη μέρα» και έρχεται να προστεθεί σε όλες αυτές που υλοποίησε η εταιρεία κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19. Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή έθεσε σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων τόσο για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων της όσο και για την φροντίδα των πελατών της και του κοινωνικού συνόλου.

Related posts

Η Δ. & Ι. Δαμκαλίδης ΑΕ αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία των προϊόντων Sonos

tele

Undiscovered Piraeus με ένα Huawei P30 Pro!

tele

Εγκαινιάζεται στην Ελλάδα το YouTube Kids

tele

Διαγωνισμός smartphone φωτογραφίας της Huawei “Next Image Awards 2020″

tele

Ξεκινά η απόσχιση κλάδων και η δημιουργία 3 θυγατρικών στον ΟΤΕ

tele

Μεγάλη ποικιλία Fitness Aξεσουάρ στα καταστήματα Vodafone!

tele

Δωρεάν ξεκλείδωμα στα πατίνια της Hive τις πρωϊνές ώρες

tele

Στο τιμόνι του ΟΤΕ μέχρι τον Ιούνιο του 2023 ο Μιχάλης Τσαμάζ

tele

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη συμμετοχή στο Ultra Fast Broadband

tele

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το επενδυτικό πλάνο NGA της WIND

tele

Προσφορές για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών σε COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟ

tele

Συμφώνησαν Vodafone Group – Wind κοινή εταιρεία για την παθητική υποδομή κεραιών

tele