telecomsnews.gr
Image default
TECH

Η Starlink έχει αρκετούς δορυφόρους σε τροχιά για να ξεκινήσει την δοκιμαστική διανομή Internet

Το σχέδιο του Elon Musk να προσφέρει υψηλής ταχύτητας Internet σε απομακρυσμένες περιοχές χρησιμοποιώντας δορυφόρους σε τροχιά φαίνεται ότι έκανε ένα ακόμη βήμα για την πραγματοποίησή του.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις την Τρίτη που μας πέρασε η SpaceX εκτόξευσε επιτυχώς μία δέσμη 60 δορυφόρων ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των δορυφόρων του προγράμματος Starlink σε τροχιά στους 700. Αυτό, σύμφωνα με τον Elon Musk, ιδοκτήτη των SpaceX και Starlink, είναι αρκετό ώστε να ξεκινήσει η πρώτη δημόσια δοκιμή του προγράμματος.

Από την στιγμή που οι δορυφόροι λάβουν τις κατάλληλες θέσεις, θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μία αρκετά ευρεία δοκιμή του προγράμματος σε περιοχές των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών και, ελπίζουμε, του νότιου Καναδά”, ανέφερε ο Elon Musk σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter. “Άλλες χώρες θα ακολουθήσουν από την στιγμή που λάβουμε τις σχετικές εγκρίσεις των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών” πρόσθεσε ο επικεφαλής των SpaceX και Starlink.

Βέβαια, ο Musk δεν ανέφερε επακριβώς πότε οι δορυφόροι θα βρεθούν “στις κατάλληλες θέσεις” με τους αστροφυσικούς του Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics να δηλώνουν στην ιστοσελίδα Ars Technica ότι δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να μην γίνει εφικτό έως και τον Φεβρουάριο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Elon Musk είχε δηλώσει τον περασμένο Απρίλιο πως μία public beta έκδοση της υπηρεσίας θα ήταν έτοιμη έως το φθινόπωρο του 2020. Επίσης, τον Μάιο του 2019 είχε δηλώσει ότι μία εμπορικά βιώσιμη “αρχική” έκδοση της υπηρεσίας Starlink στις Ηνωμένες Πολιτείες θα απαιτούσε ενδεχομένως έως 400 δορυφόρους, ενώ 800 δορυφόροι θα ήταν αρκετοί για “σημαντική” παγκόσμια κάλυψη.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι μία περιορισμένης έκτασης δοκιμή του συστήματος πραγματοποιήθηκε στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο, αλλά αυτή πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά σε συνεργασία με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Τέλικος στόχος του προγράμματος Starlink είναι να θέσει σε τροχιά έως και 42.000 δορυφόρους οι οποίοι θα “εκτοξεύουν δέσμες υψηλής ταχύτητας Internet” σε απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες είναι δύσκολο να υπάρξει επίγεια κάλυψη.

Το πρόγραμμα Starlink πέρα από το τεχνολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει αποτελεί και μία σοβαρή εμπορική προσπάθεια της SpaceX με τον Musk να δηλώνει στα αρχικά στάδια του προγράμματος, το 2019, ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να γίνει ένα σημαντικό ρεύμα εσόδων για την εταιρεία. Πάντως, υπάρχουν και αρνητικές φωνές αφού αστρονόμοι θεωρούν ότι οι δορυφόροι του προγράμματος θα μπορούσαν να θέσουν σοβαρά εμπόδια στην έρευνα του διαστήματος.

-- Η Starlink έχει αρκετούς δορυφόρους σε τροχιά για να ξεκινήσει την δοκιμαστική διανομή Internet - --.

Related posts

H IBM βάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού

tele

Με Crystal Sound OLED και τεχνολογία Meridian Audio το LG G8 ThinQ

tele

Το πρώτο αυτοκίνητο με τρισδιάστατο ταμπλό το οποίο δεν απαιτεί χρήση γυαλιών

tele

TeamViewer Pilot: Απομακρυσμένη βοήθεια για να παραμείνουμε ασφαλείς

tele

Ο μελλοντικός ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κυβερνοασφάλεια

tele

Ένας στους δύο θα αλλάξει τις online συνήθειές του το 2020

tele

Η Google επενδύει στην αυτοκίνηση και το Android Auto αποκτά νέο σχεδιασμό

tele

Άφιξη του «έξυπνου» σπιτιού της Legrand

tele

H Microsoft θέτει σε εφαρμογή εργαλεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας

tele

H Intel αναπτύσσει τεχνολογία επούλωσης τραυμάτων στην σπονδυλική στήλη

tele

H Intel μαθαίνει στους υπολογιστές να μυρίζουν

tele

Νέο κέντρο τεχνικής ασφαλείας στη Γερμανία από την Google

tele