telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Η Ryanair «διαγράφει» το σύνολο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας έως ότου η Ευρώπη βελτιώσει τους ρυθμούς εμβολιασμού

Η Ryanair Holdings Plc. βασίζεται σε μια ταχεία διάθεση των εμβολίων για τον κορονοϊό ώστε να αυξηθούν τα ταξίδια στα τέλη του ερχόμενου καλοκαιριού και να καταφέρει έτσι η εταιρεία να ανακάμψει από ετήσιες ζημιές που μπορούν να φτάσουν τα 950 εκατομμύρια ευρώ.

Αν και όλο το Πάσχα θεωρείται «write-off», δηλαδή λογιστικά ανύπαρκτο για την εταιρεία, ο αριθμός των επιβατών ίσως ανακάμψει στο 50%-70% των συνηθισμένων επιπέδων κατά τους μήνες αιχμής του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα εμβολιάζονται. Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε ο Michael O’Leary, CEO των γνωστών αερογραμμών χαμηλού κόστους, σε συνέντευξή του τη Δευτέρα.

«Θα δούμε μια δραματική επιτάχυνση των ρυθμών εμβολιασμού σε όλη την Ευρ. Ένωση» είπε ο O’Leary στο Bloomberg TV. «Αυτό θα είναι το σημείο όπου θα ξεφορτωθούμε τους περιορισμούς. Τα αεροπορικά ταξίδια μικρών και μέσων αποστάσεων θα ανακάμψουν γρήγορα. Υπάρχει μια τεράστια, καταπιεσμένη ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη».

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες καθώς συνεχίζεται η κατάρρευση των ταξιδιών ύστερα από μια χρονιά κρίσης. Οι προοπτικές ανάκαμψης εξαρτώνται από τους ρυθμούς εμβολιασμού, διαδικασία η οποία μέχρι τώρα κινείται πολύ αργά. Παράλληλα, νέα στελέχη του ιού διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τα νέα κρούσματα.

Η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, αναμένεται να μεταφέρει μόλις 26 εκατομμύρια άτομα το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τα 149 εκατομμύρια άτομα που ταξίδεψαν μαζί της το οικονομικό έτος 2020. Οι κυβερνήσεις έχουν αντιδράσει στην αύξηση των κρουσμάτων θεσπίζοντας αυστηρότερους κανόνες και λέγοντας στους πολίτες τους ότι είναι πρόωρο να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Στο άκουσμα των εκτιμήσεων της Ryanair για την εξέλιξη των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, η τιμή της μετοχής της έπεσε έως και κατά 3,9%, προτού οι απώλειες περιοριστούν στο 0,9%.

Εντωμεταξύ, η μετοχή της Air France-KLM ανέβηκε κατά 2,5%, αφότου η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παράσχει περαιτέρω οικονομική βοήθεια στον αερομεταφορέα καθώς συνεχίζονται οι αυστηροί περιορισμοί στα ταξίδια.

– Η Ryanair «διαγράφει» το σύνολο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας έως ότου η Ευρώπη βελτιώσει τους ρυθμούς εμβολιασμού – -.

Related posts

Εντείνονται οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων

NEWSROOM

Ξεφεύγει η κόντρα της Κομισιόν με την AstraZeneca για την παράδοση των εμβολίων

NEWSROOM

«Επιστροφή στο γραφείο» επιλέγουν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με μεγάλη πανελλαδική έρευνα της PULSE RC για την SOCIALDOO

NEWSROOM

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Κίνα εκθρόνισε τις ΗΠΑ το 2020 ως ο βασικός εμπορικός εταίρος της ΕΕ

NEWSROOM

Υπόθεση Ναβάλνι: Γερμανία και Βρετανία ζητούν την άμεση απελευθέρωσή του

NEWSROOM

Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

NEWSROOM

HΠΑ: Η Γερουσία απάλλαξε τον Ντόναλντ Τραμπ για υποκίνηση βίας

NEWSROOM

Το Starlink ρίχνει τις τιμές στο δορυφορικό internet της Cosmote

NEWSROOM

Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση στο λογαριασμό της ΔΕΗ σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω κακοκαιρίας

NEWSROOM

Samsung: Οι αλλαγές στη διάθεση ενημερώσεων ασφαλείας στα Galaxy S9: Τι ισχύει για κάθε ένα smartphone

NEWSROOM

Η Xiaomi μόλις ανακοίνωσε επίσημα το Xiaomi Mi Mix Fold!

NEWSROOM

Κομισιόν για Ελλάδα: Ρίχνει τον πήχη για την ανάπτυξη στο 3,5% το 2021 – Προβλέπει άνοδο στο 5% το 2022

NEWSROOM