telecomsnews.gr
Image default
INTERNET

Η Microsoft φέρεται έτοιμη να εξαγοράσει τη Nokia… ξανά;

Η Microsoft φέρεται να είναι ένας από τους επικρατέστερους αγοραστές για τη Nokia, εταιρεία που δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα των δικτύων όσο και της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με κορυφαία εταιρεία ανάλυσης της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία CCS Insight προβλέπει ότι εντός του 2021 η Nokia θα εξαγοραστεί από κορυφαία αμερικανική τεχνολογική εταιρεία, με τις Microsoft και Nokia να θεωρούνται οι επικρατέστερες.

Το ενδιαφέρον σημείο της ιστορίας είναι ότι η Microsoft και η Nokia είναι δύο εταιρείες με σημαντική προϊστορία. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2013 η Microsoft είχε πληρώσει πάνω από επτά δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Nokia θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσει μία τρίτη εναλλακτική, τα Windows Phone, μετά τα iPhone και τα Android. Προφανώς η προσπάθεια απέτυχε και το 2015 η Microsoft ανακοίνωσε την αποχώρησή της με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Έκτοτε η Nokia επανήλθε, με αρκετή επιτυχία, στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας αλλά κάτω από την εταιρική ομπρέλα της HMD Global. Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο τομέας δραστηριότητας στον οποίο αναφέρεται η εκτίμηση της CCS Insight. Αντίκειμενο ενδιαφέροντος είναι πλέον ο τομέας δικτύων της Nokia, τον οποίο αμερικανικές εταιρείες θέλουν να αποκτήσουν σαν ένα αξιόπιστο αντίβαρο απέναντι στους Κινέζους προμηθευτές, όπως είναι η Huawei.

Όπως αναφέρεται στο Forbes μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Nokia κατάφερε να έρθει σε συμφωνία προμήθειας δικτυακού εξοπλισμού με τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο της Βρετανίας, την British Telecom. Σύμφωνα με τους αναλυτές της CCS Insight αυτή η εξέλιξη δεν πέρασε απαρατήρητη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

“Θεωρούμε ότι η Nokia θα ήταν σχετικά ευάλωτη σε μία προσπάθεια εξαγοράς”, αναφέρει ο Kester Mann, διευθυντής του τομέα καταναλωτικών προϊόντων και συνδεσιμότητας της CCS Insight. “Η Microsoft επιδεικνύει πραγματικό ενδιαφέρον για τον χώρο των τηλεπικοινωνιών καθώς ήδη έχει προχωρήσει σε δύο ανάλογες εξαγορές των Metaswitch και Affirmed Networks” αναφέρει το στέλεχος της CSS. Η εταιρεία θεωρεί στην ανάλυσή της ότι η Microsoft συγκεντρώνει προσβάσεις στον χώρο του 5G και των τηλεπικοινωνιών, ενώ θεωρεί βέβαιο ότι η Nokia συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να προσελκύσει το ενδιαφέρον της αμερικανικής εταιρείας.

“Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ψάχνουν σοβαρές εναλλακτικές απέναντι στην Huawei και η Nokia θα μπορούσε να αποτελέσει μία πραγματική ευκαιρία” καταλήγει η ανάλυση της CSS, ενώ τονίζεται ότι εάν η Microsoft όντως στραφεί προς τη Nokia θα αντιμετωπίσει σοβαρό ανταγωνισμό από την επίσης αμερικανική Intel η οποία επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών τα τελευταία χρόνια.

-- Η Microsoft φέρεται έτοιμη να εξαγοράσει τη Nokia… ξανά; - --.

Related posts

Ψηφιακές επιθέσεις: Η αντίδραση έρχεται όταν είναι ήδη πολύ αργά

tele

Το 74% των εργαζομένων δεν επιθυμεί επιστροφή στα προ-πανδημίας εργασιακά πρότυπα

tele

Ο Mark Zuckerberg παρουσιάζει επίσημα τα Καταστήματα Facebook

tele

Συμβουλές για ασφαλή πρόσβαση σε δωρεάν Wi-Fi στις διακοπές

tele

Ευκολότερη μεταφορά αρχείων από το Facebook στο Google Photos

tele

Εμπορικά διαθέσιμη η νέα Over The Top υπηρεσία από την Cosmote TV

tele

Vodafone: Επανεκκίνηση επιχειρήσεων με 3 μήνες δωρεάν λύσεις

tele

Πώς το Διαδίκτυο άλλαξε τις μουσικές μας συνήθειες

tele

Το Vodafone TV διαθέσιμο πάνω από όλα τα δίκτυα, χωρίς αποκωδικοποιητή

tele

Βέλτιστες πρακτικές για ασφαλή τηλεργασία από την Priority

tele

H Samsung συνεργάζεται με τη Videotron για παροχή 5G υπηρεσιών στον Καναδά

tele

Τι είναι και πώς λειτουργεί το σύστημα «κοινωνικής πιστοληπτικής ικανότητας»

tele