telecomsnews.gr
Image default
APPLE

Η iOS 14.5 και iPadOS 14.5 beta 7 έγινε διαθέσιμη σε προγραμματιστές και beta testers

H Apple έκανε διαθέσιμη την iOS 14.5 beta 7 σε προγραμματιστές και μέλη του public beta προγράμματος με την κυκλοφορία αυτή να έρχεται μια εβδομάδα μετά την διάθεση της beta 6. Η iOS 14.5 φέρνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένου και αυτού του ξεκλειδώματος ενός iPhone μέσω Apple Watch.

Η μεγαλύτερη αλλαγή της iOS 14.5 είναι η προσθήκη του χαρακτηριστικού ξεκλειδώματος του iPhone από το Apple Watch όταν ο χρήστης φοράει μια μάσκα προστασίας. Αυτό το χαρακτηριστικό χρειάζεται και την watchOS 7.4 η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με την iOS 14.5.

Μόλις ο χρήστης κάνει αυτές τις αναβαθμίσεις το iPhone θα ξεκλειδώνει αυτόματα με το Apple Watch την επόμενη φορά που θα φοράτε μια μάσκα προστασίας. Μόλις το iPhone ξεκλειδώσει θα λάβετε μια haptic ειδοποίηση στο Apple Watch δείχνοντας σας πως η ενέργεια αυτή έγινε με επιτυχία. Επίσης υπάρχει η επιλογή του γρήγορου κλειδώματος του iPhone από την Apple Watch ειδοποίηση.

Η iOS 14.5 φέρνει επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις στον τομέα της ιδιωτικότητας με το App Tracking Transparency χαρακτηριστικό – ένα χαρακτηριστικό που ήταν να κυκλοφορήσει με την iOS 14 αλλά έχει καθυστερήσει μέχρι και σήμερα.

Οι εφαρμογές λοιπόν θα πρέπει πλέον να ζητάνε έγκριση από τους χρήστες πριν κάνουν καταγραφή των ενεργειών και των στοιχείων του σε αυτές αλλά και σε websites. Στις Ρυθμίσεις επίσης οι χρήστες θα μπορούν να δουν ποιες εφαρμογές έχουν ζητήσει καταγραφή στοιχείων τους έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν αλλαγές και εκεί.

Για παράδειγμα όταν ενεργοποιηθεί αυτό το χαρακτηριστικό όταν ανοίγετε την Facebook εφαρμογή τότε θα έχει ένα pop up ειδοποίησης που θα σας αναφέρει πως η Facebook θέλει να κάνει καταγραφή σας μέσω άλλων εφαρμογών και websites. Θα έχετε δύο επιλογές κατόπιν για τον αν θα δίνετε έγκριση για αυτή την ενέργεια ή αν δεν θα την επιτρέπετε. Όπως φαντάζεστε αυτό το χαρακτηριστικό έχει εξοργίσει την Facebook.

Η iOS 14.5 επίσης φέρνει βελτιώσεις και στην Siri η οποία θα υιοθετεί τις μουσικές επιλογές σας και από που. Έτσι λοιπόν μετά την εγκατάσταση της έκδοσης αυτής η Siri θα σας ρωτήσει από ποια εφαρμογή θέλετε να ακούτε μουσική. Έτσι δεν θα είναι default επιλογή η Apple Music υπηρεσία και ο χρήστης θα μπορεί πχ να επιλέξει την Spotify υπηρεσία.

Επιπλέον η Siri δεν θα ξεκινάει με default φωνή την γυναικεία ενώ έχουμε ακόμη την επιλογή δύο νέων επιλογών φωνής για επιλογή.

Άλλα χαρακτηριστικά της iOS 14.5:

  • Νέο “Items” tab στην Find My εφαρμογή λογικά για τα φημολογούμενα – επερχόμενα AirTags και αξεσουάρ τρίτων
  • Οριζόντια boot οθόνη στο iPad
  • Αναβαθμίσεις στην εφαρμογή της Μουσικής με νέες χειρονομίες και πολλά ακόμη
  • Βελτιώσεις στους Χάρτες της Apple
  • PS5 / Xbox Series X υποστήριξη χειριστηρίων
  • Χαρακτηριστικό – εργαλείο βαθμονόμησης της μπαταρίας του iPhone

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Στέφανος Κολοβός

O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Related posts

Wallpapers με πολύχρωμα κύματα για το iPhone σας

tele

Φήμη: Τα iPhone 13 θα έχουν ελαφρώς μεγαλύτερο πάχος, μικρότερο notch και το ίδιο εξόγκωμα στην κάμερα

tele

The Escapists: Διαθέσιμο δωρεάν στο Epic Games Store

tele

Πρωτοχρονιάτικα Wallpapers για το iPhone σας

tele

Το δίκτυο της Vodafone αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα αυτή την στιγμή | Προς επίλυση

tele

H Apple μειώνει την παραγωγή των iPhone 13 κατά 10 εκατομμύρια συσκευές εξαιτίας των ελλείψεων σε chips

tele

Concept παρουσιάζει τις δυνατότητες που θα μπορεί να φέρει η φημολογούμενη always on οθόνη του iPhone 13 | Βίντεο

tele

Αυξάνονται οι επιθέσεις με στόχο τα προσωπικά δεδομένα χρηστών mobile συσκευών

tele

O Tim Cook προσπάθησε να αποφύγει τις ερωτήσεις για τις φήμες του 5G iPhone 12

tele

Τίτλοι τέλους: Η LG αποχωρεί οριστικά από την αγορά των smartphones

tele

Kuo: To iPhone 12 θα έχει βελτιωμένη αυτόματη εστίαση, φακός περισκοπίου έρχεται το 2022

tele

Drop tests δείχνουν πως τα iPhone 13 έχουν την ίδια ανθεκτικότητα με τα iPhone 12

tele