telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Η DTMH Technologies χορηγός του ψηφιακού event «The World of Immersive Technologies»

Το 2020 οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η καταναλωτική αγορά για την Τεχνολογία Εμβύθισης θα αποφέρει έσοδα περίπου 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον κόσμο. Το μεγαλύτερο τμήμα αυτής της αγοράς είναι η εικονική πραγματικότητα που θα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το ήμισυ του συνόλου, ενώ τα ακουστικά επαυξημένης πραγματικότητας για κινητές συσκευές και επαυξημένης / μικτής πραγματικότητας θα φέρουν περίπου 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια συνδυαστικά.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη εκτίμηση της Goldman Sachs, η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και η εικονική πραγματικότητα (VR) αναμένεται να εξελιχθούν σε μια αγορά 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025. Η ισχυρότερη ζήτηση για αυτές τις τεχνολογίες προέρχεται αυτή τη στιγμή από βιομηχανίες δημιουργικής οικονομίας, παιχνίδια, ζωντανές εκδηλώσεις, ψυχαγωγία βίντεο και λιανικό εμπόριο.

Η παγκόσμια αγορά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) αναμένεται να αποφέρει έσοδα 1.274,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2030, από 37,0 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, σημειώνοντας ισχυρή πρόοδο 42,9% το διάστημα 2020-2030.

Στην Ελλάδα, η DTMH Technologies αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των Βιωματικών Τεχνολογιών (Experiential Technologies) η οποία απαρτίζεται από δύο τμήματα, το τμήμα τεχνολογίας και το τμήμα παραγωγής (Digital Studio) που προσφέρουν στους πελάτες της μοναδικό περιεχόμενο με διαδραστικά βίντεο και εμβυθιστικές τεχνολογίες. Η DTMH Technologies ιδρύθηκε το 2008 από τον Θωμά Κολοκυθά και προσφέρει παραγωγές διαφημίσεων, Προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας (VR), Extended Reality, Holograms, Projection Mapping, Interactive Screens, Virtual Tours και πολλά άλλα.

Το 2016, η DTMH Technologies συνεργάστηκε με την Microsoft για την εισαγωγή του Hololens I στην ελληνική αγορά, μία συνεργασία η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα. Το 2017, η εταιρεία προχώρησε σε συνεργασία με την Vodafone & Samsung για τη δημιουργία του πρώτου Virtual Reality Store. Επιπλέον, η DTMH Technologies μαζί με την Ogilvy για την AXA Ασφαλιστική εργάστηκαν για την τεχνολογική υλοποίηση του Μουσείου Σεισμών και τη δημιουργία της βιωματικής εμπειρίας προσομοιωτή σεισμικής δόνησης που επέτρεψε στα νέα παιδιά να μάθουν για τους σεισμούς και τους τρόπους προστασίας τους σε ένα ακίνδυνο περιβάλλον. Τέλος, ορόσημο για την εταιρεία αποτελεί η σύσταση της startup εταιρείας VERDU, το 2019, που προσφέρει στην αγορά υπηρεσίες ψηφιακών εκπαιδεύσεων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας (VR).

Η DTMH Technologies χορηγός του ψηφιακού event «The World of Immersive Technologies»

Το Extended Reality Athens είναι η πρώτη επίσημη προσπάθεια να συγκεντρωθούν σε μία ομάδα όλοι οι λάτρεις και ακόλουθοι των καινοτόμων τεχνολογιών και των τεχνολογιών του μέλλοντος. Η ομάδα αυτή έχει στηθεί στην πλατφόρμα του MeetUp και είναι ανοιχτή για όλους όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη και να είναι πάντοτε ενημερωμένοι για επόμενες εκδηλώσεις.

Στόχος της ομάδας είναι να μεταφέρεται η γνώση από τους επαγγελματίες στα νέα ταλέντα, αλλά ταυτόχρονα να δοθεί η ευκαιρία για δικτύωση. Στις 21 Ιανουαρίου η ομάδα με νέα μέλη αλλά και γενικότερο κοινό από το χώρο της τεχνολογίας θα βρεθούν ψηφιακά εδώ για να παρακολουθήσουν καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου να παρουσιάζουν projects που έχουν διακριθεί στην αγορά και έχουν αγαπηθεί από το κοινό αλλά και να περιγράφουν τη δουλειά τους. Ο Θωμάς Κολοκυθάς της DTMH Technologies με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της Διαφήμισης και του Experiential Marketing θα είναι μεταξύ των ομιλητών του ψηφιακού event, όπου θα τοποθετηθεί σχετικά με την επιρροή της τεχνολογικής εξέλιξης στην παγκόσμια αγορά και θα αποτυπώσει το όραμά του για τη σύσταση του Immersive Greece και του πώς μπορεί η Ελλάδα να βρει και να βασιστεί στα δικά της ταλέντα.

– Η DTMH Technologies χορηγός του ψηφιακού event «The World of Immersive Technologies» – -.

Related posts

Άλμα 137% στα κέρδη της UBS το δ’ τρίμηνο- Ανήλθαν σε 1,71 δισ. δολάρια

NEWSROOM

Μάρτιο βλέπει η αγορά το άνοιγμα των γυμναστηρίων

NEWSROOM

Forthnet: Ανθεκτικότητα δείχνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου

NEWSROOM

Ο Elon Musk έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

NEWSROOM

Aυτό είναι το QR code που μελετάται για το χρονικό «έλεγχο» των καταναλωτών

NEWSROOM

Σβήσε το FlixOnline από το κινητό σου, είναι πολύ επικίνδυνο και δεν δίνει δωρεάν Netflix

NEWSROOM

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία «Μήδεια»

NEWSROOM

Η Qualcomm δείχνει τη δύναμη της, 5 στα 10 flagships του AnTuTu έχουν SD888

NEWSROOM

Οι εκπληκτικές δυνατότητες της κάμερας του Xiaomi Mi 11 Ultra (video)

NEWSROOM

Το στενότερο σπίτι του Λονδίνου πωλείται για πάνω από 1 εκατ. ευρώ

NEWSROOM

Συναθροίσεις: 11 ερωτήσεις-απαντήσεις – Τι θα ισχύει για δημοσιογράφους, κάμερες και δακρυγόνα

NEWSROOM

Φόβος για λουκέτα από τον Απρίλιο, με ή χωρίς lockdown

NEWSROOM