telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Η Coca-Cola δοκιμάζει το πρώτο της μπουκάλι από χαρτί στην Ευρώπη

Το πρώτο της χάρτινο μπουκάλι θα δοκιμάσει η Coca-Cola στην Ευρώπη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς την εκπλήρωση του παγκόσμιου οράματος της The Coca-Cola Company για την επίτευξη ενός «κόσμου χωρίς απορρίμματα», στο οποίο η εταιρεία έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι όλες οι συσκευασίες της θα συλλέγονται, θα ανακυκλώνονται ή θα επαναχρησιμοποιούνται έως το 2030.

Το νέο πρωτότυπο χάρτινο μπουκάλι αναπτύχθηκε μέσα από τη συνεργασία επιστημόνων στα εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης της Coca-Cola στις Βρυξέλλες και της Paper Bottle Company (Paboco).

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Paboco έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία 100% ανακυκλώσιμων φιαλών κατασκευασμένων από ξύλο βιώσιμης προέλευσης με υλικό φράγματος βιολογικής βάσης ικανό να αντιστέκεται σε υγρά, CO2 και οξυγόνο, και κατάλληλο για υγρά προϊόντα, όπως ανθρακούχα και μη ανθρακούχα ποτά, προϊόντα ομορφιάς και πολλά άλλα. Αποτελείται από ένα περίβλημα από χαρτί με ανακυκλώσιμη πλαστική επένδυση και καπάκι. Ο απώτερος στόχος είναι ένα μπουκάλι που μπορεί να ανακυκλωθεί ως χαρτί.

«Η δοκιμή που ανακοινώνουμε σήμερα αποτελεί ορόσημο για την προσπάθειά μας να αναπτύξουμε ένα χάρτινο μπουκάλι», δήλωσε η Daniela Zahariea, διευθύντρια Technical Supply Chain & Innovation της Coca-Cola στην Ευρώπη. «Οι άνθρωποι αναμένουν ότι η Coca-Cola θα αναπτύξει και θα φέρει στην αγορά νέους, καινοτόμους και βιώσιμους τύπους συσκευασιών. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με ειδικούς, όπως η Paboco, πειραματιζόμαστε ανοιχτά και διεξάγουμε αυτή την πρώτη δοκιμή στην αγορά. Είναι μέρος της επίτευξης των στόχων μας στον κόσμο χωρίς απορρίμματα», είπε.

Η δοκιμή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και θα περιλαμβάνει το φυτικό ποτό AdeZ της The Coca-Cola Company, το οποίο θα προσφέρεται σε 2.000 καταναλωτές στην Ουγγαρία μέσω της συνεργασίας με το Kifli.hu – ενός από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα online παντοπωλεία της Ουγγαρίας.

Το πρωτότυπο της χάρτινης συσκευασίας είναι 100% ανακυκλώσιμο και επί του παρόντος αποτελείται από ένα περίβλημα από χαρτί, με ανακυκλώσιμη πλαστική επένδυση και καπάκι.

– Η Coca-Cola δοκιμάζει το πρώτο της μπουκάλι από χαρτί στην Ευρώπη – -.

Related posts

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με ευρωπαίους ηγέτες για την πανδημία- Τι συζητήθηκε

NEWSROOM

Η Anycubic λανσάρει επίσημα το νέο Wash&Cure Plus

NEWSROOM

«Birdwatch»: Το Twitter επιστρατεύει τους χρήστες του στη μάχη κατά των fake news

NEWSROOM

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες με παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης

NEWSROOM

Η ΕΕΤΤ δημοσίευσε την Επισκόπηση Αγορών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών για το 2019

NEWSROOM

Αυτός είναι ο ανανεωμένος file explorer με τα ολοκαίνουργια εικονίδια στα Windows 10

NEWSROOM

Γιατί οι κινέζοι κατασκευαστές εμβολίων κατά του Covid δεν δημοσιοποιούν περισσότερα δεδομένα;

NEWSROOM

Η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού κατακλύζει την Ιταλία

NEWSROOM

Καθυστερήσεις και αναστολές στις ταχυμεταφορές λόγω κακοκαιρίας

NEWSROOM

Επίσημα τα Realme Narzo 30 Pro και 30A, με 6.000mAh μπαταρία, 5G, και τιμές κάτω από 230€

NEWSROOM

Κομισιόν: Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η ενισχυμένη εποπτεία για Ελλάδα

NEWSROOM

Η Toyota ξεπέρασε τη Volkswagen στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων

NEWSROOM