telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Η νέα γενιά αισθάνεται πιο άνετα να εκφράζεται μέσω emojis

Μια έρευνα αναφορικά με την επιρροή των emojis στην επικοινωνία, την κουλτούρα και την οικονομία μεταξύ των ανθρώπων ρίχνει η νέα έρευνα της Adobe, που δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουλίου, ανήμερα της World Emoji Day.

Στην πρώτη της έρευνα «Emoji Trend Report» η πολυεθνική λογισμικού απευθύνθηκε σε 1.000 χρήστες emojis στις ΗΠΑ, ώστε να μάθει για τις συνήθειες χρήσης τους και τον ρόλο που τα emojis παίζουν στη ζωή και τις σχέσεις των χρηστών.

Η πλειονότητα των χρηστών (65%) είπε ότι αισθάνονται πιο άνετα να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσω emojis αντί με τηλεφώνημα. Αυτό το νούμερο ανεβαίνει στο 83% μεταξύ των όσων ανήκουν στη λεγόμενη Generation Z, δηλαδή όσων γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2010 (σύμφωνα με τη Nielsen Total Audience Report του 2017, η γενιά αυτή είναι το μεγαλύτερο τμήμα του κοινού των media).

Σχεδόν όλοι οι χρήστες emojis ανέφεραν ότι τα χρησιμοποιούν για να ελαφρύνουν το κλίμα σε μια κουβέντα (93%) και για να εκφράσουν την κατανόηση τους στους συνομιλητές τους (91%). Μεγάλο ποσοστό (81%) πιστεύει ότι όσοι χρησιμοποιούν emojis είναι πιο συμπαθητικοί και πιο ευπρόσιτοι.

Για να αποδείξει το πόσο διαδεδομένα είναι πλέον τα emojis, η έρευνα διαπιστώνει ότι το 64% είναι πρόθυμοι να κάνει αγορές χρησιμοποιώντας emojis (φαγητό: 19%, εισιτήρια κινηματογράφου: 15%, ρούχα: 13%). Την τάση οδηγεί η πίτσα Domino’s η οποία δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλει κάποιος με το να στείλει με το κινητό του το emoji «κομμάτι πίτσας». Το 44% των χρηστών -σχεδόν οι μισοί- δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να προχωρήσουν σε αγορά προϊόντων που στη διαφήμισή τους χρησιμοποιούνται emojis. Και πάνω από τους μισούς (58%) είπαν ότι είναι πιο πιθανό να ανοίξουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια εταιρεία αν στο «Θέμα» υπάρχει emoji.

Πέραν όλων αυτών, η έρευνα δείχνει ότι τα τρία πιο αγαπημένα emojis των χρηστών είναι, κατά σειράν, το «πρόσωπο με δάκρυα χαράς», η κλασική «καρδούλα» και το «πρόσωπο που στέλνει ένα φιλάκι».

«Η αγάπη, η ευτυχία και η λύπη είναι τα τρία συναισθήματα που εκφράζουν πιο πολύ οι χρήστες χρησιμοποιώντας emojis», σημειώνεται στην έκθεση σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ερώτηση για τα πλεονεκτήματα των emojis, οι χρήστες ανέφεραν την ικανότητα να επικοινωνούν πέραν των γλωσσικών φραγμάτων (94%) και την ικανότητα να γνωστοποιούν αμέσως σκέψεις και ιδέες (90%). Θετικός είναι ο αντίκτυπός τους και στο εργασιακό περιβάλλον: το 61% των ερωτηθέντων ανταλλάσσουν emojis την ώρα που εργάζονται.

Τέλος, η πλειονότητα θεωρεί ότι θετικά λειτουργούν τα emojis όσον αφορά το πόσο συμπαθητικός είναι κάποιος (78%), το πόσο αξιόπιστος είναι κάποιος ή κάτι (63%), αλλά και καθιστούν πιο αξιόπιστα τα καλά νέα (74%).

Related posts

Στην Πρέβεζα η πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων

tele

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει καρδιακές αρρυθμίες και πρόωρο θάνατο

tele

Αυτό είναι το πρώτο κινητό του κόσμου με κάμερα 64 megapixels!

tele

Το Twitter ρίχνεται στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ

tele

Έρχονται φακοί επαφής που θα διορθώνουν την αχρωματοψία

tele

Ανακαλύψτε την undiscovered ομορφιά του κόσμου, παρέα με την Huawei

tele

Επίθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σε Facebook και Google: Το οικονομικό μοντέλο τους «απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα»

tele

Στα χέρια Ελλήνων και Κυπρίων πέρασε πλέον ο χειρισμός του Hellas Sat 4

tele

Facebook: Ο λόγος που έκλεισε λογαριασμούς σε τέσσερις χώρες

tele

Μια «μαγική» θήκη για το iPad

tele

Τι φοβάται ο ενεργειακός πάροχος του Ισραήλ από… δημοφιλέστατο βιντεοπαιχνίδι

tele

Ετοιμάζεται ο πιο δυνατός υπερυπολογιστής του κόσμου με επένδυση 1,6 δισ. δολαρίων

tele