telecomsnews.gr
Image default
APPLE

Η Ευρώπη, η τρίτη μεγαλύτερη αγορά για τα 5G smartphones το 2020-2021

Η Ευρώπη θα παραμείνει για τη διετία 2020-2021 η τρίτη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, όσον αφορά τις πωλήσεις 5G smartphones σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του SEPE. Τα σκήπτρα τόσο για την τρέχουσα χρήση, όσο και για την επόμενη, όσον αφορά τις πωλήσεις smartphones, που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, θα κρατήσει η Κίνα, με τη Βόρεια Αμερική να αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την κατηγορία. 

Οι πωλήσεις 5G smartphones θα φτάσουν τα 280 εκατ. το 2020. Κίνα και Βόρεια Αμερική οι δύο μεγαλύτερες αγορές Πάντως, η συνολική αγορά των 5G smartphones δείχνει να επηρεάζεται σχετικά έντονα από την πανδημία του COVID-19 και την παγκόσμια οικονομική κρίση, που αυτή έχει προκαλέσει. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Canalys, το τρέχον έτος θα διατεθούν στη διεθνή αγορά 280 εκατ. 5G smartphones. 

Από τις συνολικές πωλήσεις, το 62% περίπου θα προέλθει από τη ζήτηση στην αγορά της ευρύτερης Κίνας, με τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη να ακολουθούν. Οι αναλυτές της εταιρείας εμφανίζονται αισιόδοξοι για περαιτέρω ανάκαμψη των πωλήσεων smartphones, που υποστηρίζουν την τεχνολογία κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς, από το 2021.

Συνολικά, οι πωλήσεις smartphones στην παγκόσμια αγορά αναμένεται να μειωθούν φέτος κατά 10,7% έναντι του 2019. Ωστόσο, για το 2021 αναμένεται αύξηση του όγκου των πωλήσεων smartphones κατά 9,9% με την Canalys να τοποθετεί τον πήχη των εκτιμήσεων της για το 2021 στο 1,3 δισ. συσκευές smartphones, παγκοσμίως.

Παράγοντες ανόδου

“Οι παγκόσμιες αποστολές smartphones ανακάμπτουν ραγδαία σε πολλές αγορές πριν από την οικονομική ανάκαμψη και την ανάκαμψη της λιανικής κατανάλωσης. Οι προμηθευτές τρέχουν κανονικά τις νέες εκδόσεις προϊόντων, με το διαδικτυακό μάρκετινγκ και τις online πωλήσεις, κατά την περίοδο μετά το lockdown, να ωθούν την αγορά προς τα πάνω”, σχολιάζουν οι αναλυτές. 

Όπως εκτιμούν, η σταδιακή επανέναρξη της λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων πώλησης, παγκοσμίως, η βελτίωση της εφοδιαστικής και της παραγωγικής αλυσίδας παρείχαν το απαραίτητο περιβάλλον, ώστε η αγορά να επανέλθει σε ένα πιο σταθερό 2ο εξάμηνο του 2020: “Με την περίοδο των εορταστικών αγορών να είναι στον ορίζοντα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 5G θα έρθει και πάλι στο προσκήνιο”.

Πρωτιά για την Κίνα

Η Canalys βλέπει ταχεία αύξηση της διείσδυσης του 5G στην ηπειρωτική Κίνα, θεωρώντας την, μάλιστα, ως κρίσιμο παράγοντα πίσω από τις τεράστιες αποστολές smartphone 5G φέτος.

“Η Realme κυκλοφόρησε το μοντέλο “V3” τον Σεπτέμβριο στην Κίνα, το πρώτο smartphone 5G με τιμή κάτω των $150. Αυτό το ορόσημο έχει επιτευχθεί τρεις μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο και αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση σε άλλες περιοχές, όπως η Νοτιοανατολική Ασία, η EMEA, ακόμη και η Λατινική Αμερική, όπου οι Κινέζοι πωλητές επεκτείνονται”, σημειώνει η εταιρεία.

Εξηγεί δε ότι οι οικονομίες κλίμακας, που παρέχονται από την αγορά της Κίνας, θα επιτρέψουν στους πωλητές να λανσάρουν πιο προσιτά smartphone 5G σε άλλες χώρες, ακόμα και αν η υποδομή 5G σε αυτές τις αγορές δεν είναι πλήρως έτοιμη.

Περί τιμής

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έως το 2021, σχεδόν το 60% των αποστολών smartphone 5G στην Κίνα θα έχει τιμή διάθεσης χαμηλότερη από τα $400, ενώ η διείσδυση 5G στην Κίνα θα φτάσει το 83% τους επόμενους 12 μήνες. Η μέση τιμή πώλησης των 5G smartphones στην Ευρώπη – κατά τους αναλυτές – αναμένεται να μειωθεί επίσης, αλλά πιο σταδιακά, φτάνοντας τα $765 το 2021 και τα $477 το 2024.

Related posts

Kuo: Η Apple στα iPhone 12 μπορεί να μην συμπεριλαμβάνει στο κουτί ακουστικά για να ενισχύσει τις πωλήσεις των AirPods

tele

H Apple κυκλοφόρησε την 1η public beta του iOS 13.3

tele

Η iOS 14 φαίνεται πως θα επιτρέπει την δοκιμή εφαρμογών χωρίς εγκατάσταση με ένα νέο “Clips” χαρακτηριστικό

tele

Βίντεο: Πρώιμο iPhone SE teardown δείχνει τις ομοιότητες του με το iPhone 8

tele

H Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Voysis

tele

H Apple τονίζει για ακόμη μια φορά το iPhone 11 ‘slofie’ χαρακτηριστικό σε μια νέα σειρά από βίντεο

tele

Υποτιθέμενο πίσω γυάλινο σασί των iPhone 12 δείχνει την θέση και ενσωμάτωση του LiDAR scanner

tele

Hands-on: iOS 14 beta 4 αλλαγές και χαρακτηριστικά [Video]

tele

Η Lady Gaga κυκλοφόρησε το νέο βίντεο κλιπ της που έχει γυριστεί αποκλειστικά σε iPhone

tele

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν για το unc0ver jailbreak

tele

Η Apple και επίσημα ανακοίνωσε το iPhone 12 event για τις 13 Οκτωβρίου: ‘Hi, Speed’

tele

Kuo: Η Apple ΔΕΝ θα συμπεριλαμβάνει earbuds και τον φορτιστή στην iPhone 12 συσκευασία

tele