telecomsnews.gr
Image default
INTERNET

Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που υποδέχεται το LiFi

Η Signify, νέα εταιρική επωνυμία της Philips Lighting, που δραστηριοποιείται στον επαγγελματικό και καταναλωτικό φωτισμό καθώς και στον φωτισμό για το Internet of Things, φέρνει στην Ελλάδα την καινοτόμο τεχνολογία του LiFi.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη χώρα της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και από τις πρώτες παγκοσμίως στην οποία η εταιρεία λανσάρει τη νέα τεχνολογία.

Το LiFi (συντομογραφία του «light fidelity»), εκμεταλλευόμενο το φως για τη μετάδοση δεδομένων, πετυχαίνει αξιόπιστη, γρήγορη, αμφίδρομη και απόλυτα ασφαλή επικοινωνία ειδικά εκεί που η ασύρματη επικοινωνία ραδιοσυχνοτήτων δεν επιτρέπεται ή δεν είναι η καλύτερη λύση. Το LiFi έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει δεδομένα μέσω του φάσματος ορατού φωτός, αλλά και του υπεριώδους και υπέρυθρου φάσματος.

Για την αξιοποίηση και εφαρμογή της νέας τεχνολογίας, η Signify εμπιστεύτηκε την διεθνώς βραβευμένη STIRIXIS Group, εκτιμώντας την κορυφαία εξειδίκευση και την πάντα καινοτόμα προσέγγισή στα έργα της. Η εταιρεία, ειδική στη στρατηγική, τη μελέτη και δημιουργία επαγγελματικών χώρων υψηλής απόδοσης, εκπόνησε την πρώτη μελέτη και εγκατάσταση των συστημάτων LiFi.

Η STIRIXIS Group πρότεινε για την πρώτη εγκατάσταση συστήματος LiFi στην Ελλάδα το έργο της Pressious Αρβανιτίδης, πρωτοποριακής εκτυπωτικής εταιρείας. Πρόκειται για ένα μοναδικό κτίριο γραφείων, showroom, και χώρων παραγωγής στο Μαρούσι. Η διοίκηση της Pressious Αρβανιτίδης, αγκάλιασε άμεσα τη νέα τεχνολογία και τα πλεονεκτήματά της, που ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες του νέου της κτιρίου.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που υποδέχεται το LiFi. Πρόκειται για καινοτόμο τεχνολογία που δίνει αποτελεσματικές, προσιτές λύσεις συνδεσιμότητας με εξασφαλισμένη ταχύτητα και κυρίως ασφάλεια. Παράλληλα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στο πλαίσιο του λανσαρίσματος του LiFi, συνεργαστήκαμε με δύο εταιρείες που πρεσβεύουν την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα στον κλάδο τους: Την STIRIXIS Group, που με τις πρωτοποριακές υπηρεσίες της και την διεθνή εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διοίκηση έργων, σχεδίασε και ανέπτυξε την πρώτη τοποθέτηση της τεχνολογίας μας σε ένα επαγγελματικό χώρο, και την Pressious – Αρβανιτίδης που ήταν η πρώτη εταιρία στη χώρα που τοποθέτησε σύστημα LiFi σε κρίσιμα σημεία του νέου κτιρίου της» τόνισε ο κ. Πολυδεύκης Λουκόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Signify στην Ελλάδα.

Το LiFi έρχεται να δώσει συνέχεια σε μία σειρά πρωτοποριακών καινοτόμων προϊόντων στον κλάδο του φωτισμού – από την κατασκευή του πρώτου λαμπτήρα LED αντικατάστασης 60W, μέχρι τις τελευταίες τεχνολογίες συνδεδεμένου φωτισμού LED, ηλιακών αυτόνομων φωτιστικών και 3D Printing. Η «καινοτομία ανοιχτή σε όλους» αποτελεί βασική Αρχή της Signify, που της επιτρέπει να συνεργάζεται σε σταθερή βάση με κορυφαία πανεπιστήμια, ιδρύματα και νέες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

-- Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που υποδέχεται το LiFi - --.

Related posts

Papaki: Εκτόξευση έως 129% σε κατοχυρώσεις domain για e-shop

tele

Νέος Οδηγός Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο από την Vodafone

tele

Αύξηση κατά 60% των χρηστών που έπεσαν θύματα κλοπής κωδικών το 2019

tele

Τα παιδιά γίνονται ενεργοί επισκέπτες ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου

tele

Assassin’s Creed Origins: The Hidden Ones DLC – Story Expansion

tele

H Google ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την υπηρεσία Cloud Print

tele

Το πιο διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό για τον Μάιο σύμφωνα με την Check Point

tele

Βέλτιστες πρακτικές για ασφαλή τηλεργασία από την Priority

tele

Σχετικά ασφαλής η Ελλάδα σε επίπεδο εμφάνισης κυβερνοαπειλών

tele

Αλλαγές στις Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης ζητά η ΕΕΤΤ

tele

Ο Chromium Edge της Microsoft διαθέσιμος για Windows 7 και Windows 8

tele

Streaming υπηρεσία με προσωποποιημένες προτάσεις περιεχομένου από την Cosmote TV

tele