telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Ηλεκτροκίνηση – Ποιες αλλαγές έρχονται στα επαγγέλματα γύρω από το αυτοκίνητο

Είναι πλέον γνωστό ότι η ηλεκτροκίνηση έχει αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα της αυτοκίνησης. Η απόφαση απαγόρευσης των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2030 και έπειτα, αλλάζει τους συσχετισμούς και τα επαγγέλματα που θα δραστηριοποιηθούν γύρω από το αυτοκίνητο. Έτσι πολύ σύντομα θα δούμε, εκτός των άλλων επαγγελμάτων, εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης να συνεργάζονται με επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και με εταιρείες που κατέχουν σημεία φόρτισης, ώστε να προσφέρουν ένα πλήρες πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών.

Αυτοί οι κλάδοι αναμένεται να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και προοπτικές, προκειμένου ο τελικός καταναλωτής- οδηγός να τα έχει όλα χωρίς κόπο και προπάντων χωρίς μεγάλο κόστος. Αυτοί οι κλάδοι θα πρέπει να συνεργαστούν για να παρέχουν μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία θα δημιουργήσει σχέσεις συνεργασίας με τους πελάτες. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την συνεργασία θα παίξουν οι εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης οι οποίες βάσει συμβάσεων θα προσφέρουν ένα ηλεκτρικό όχημα και προσυμφωνημένο χρόνο φόρτισης ή kWh σε μηνιαία κατανάλωση, παρόμοια με τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροκίνηση – Επαγωγικοί φορτιστές στο οδόστρωμα καταργούν τα καλώδια

Όλα αυτά όταν τα σχέδια για την ηλεκτροκίνηση προβλέπουν ότι ο αριθμός των σημείων φόρτισης στην Ευρώπη θα αυξηθεί σε 5,2 εκατομμύρια έως το 2024, από 1,3 εκατομμύρια το 2019. Ήδη οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανταγωνίζονται για να κερδίσουν κεντρικά σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, προσβλέποντας να πάρουν μερίδιο αγοράς από τα 13 εκατομμύρια οχήματα μηδενικών και χαμηλών εκπομπών που αναμένεται να κυκλοφορούν έως το 2025.

Το πρότυπο ρύπων

Το ευρωπαϊκό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro7 είναι απαγορευτικό για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεχίσουν να βγάζουν στην παραγωγή αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Βλέπουν την ηλεκτροκίνηση ως μονόδρομο, καθώς αν κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση το μόνο που θα κερδίσουν είναι τα βαριά πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά οχήματα – Γιατί τα ελαστικά τους δεν έχουν καμία σχέση με όσα ξέραμε

Έτσι η ηλεκτροκίνηση κερδίζει την μάχη των πωλήσεων. Όσο τα χρόνια θα περνούν η τιμολογιακή πολιτική των αυτοκινήτων με υγρό καύσιμο θα αυξάνεται. Φυσικά οι κολοσσοί που ασχολούνται με τα υγρά καύσιμα, άρχισαν και αυτοί να αλλάζουν ρότα και να παίρνουν σημαντική θέση για παράδειγμα στα σημεία φόρτισης, τόσο μέσα στα βενζινάδικα, όσο και σε πολύ κεντρικά και προσοδοφόρα σημεία. Ήδη η Shell και η BP αναζητούν ευκαιρίες για να μπουν στην ηλεκτροκίνηση. Αναλυτές αναφέρουν ότι μέχρι το 2026 θα σημειωθούν μεγάλες αλλαγές και ότι οι εταιρείες που θα καταφέρουν να πάρουν μερίδιο αγοράς στον τομέα των σημείων φόρτισης θα γίνουν και οι «βασικοί παίκτες» στην ηλεκτροκίνηση για το επόμενο διάστημα.

– ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες

Ειδήσεις

από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον

ot.gr

Related posts

Στα 941 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα – 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

NEWSROOM

Συνεργασία Facebook-Amazon στο πλαίσιο του Project Kuiper

NEWSROOM

Voyager – Tο software που στοχοποιεί με βάσει… τις επαφές στα social

NEWSROOM

Apple Watch – Η παραγωγή του νέου μοντέλου καθυστερεί λόγω «περίπλοκου σχεδιασμού»

NEWSROOM

Τα λύματα στην Αττική δείχνουν 100.000 κρούσματα- Πιο κοντά στο ολικό lockdown

NEWSROOM

Αύξηση 133% στα καθαρά κέρδη της Epsilon Net το 2020

NEWSROOM

Μπάιντεν: Στροφή 180 μοιρών από τις πολιτικές του Τραμπ, με την υπογραφή δεκάδων διαταγμάτων

NEWSROOM

Charles K. Kao – Ποιος είναι ο επιστήμονας που έγινε doodle της Google

NEWSROOM

Amazon – Λανσάρει ρομπότ… φύλακα για το σπίτι

NEWSROOM

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής

NEWSROOM

Μεταλλάξεις και αύξηση των κρουσμάτων απειλούν την Αττική- Στο τραπέζι lockdown τύπου Μαρτίου

NEWSROOM

«Αγριεύει» ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και μποφόρ- Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

NEWSROOM