telecomsnews.gr
Image default
APPLE

Ετοιμάζει νέα μελέτη για τις τιμές κινητής η ΕΕΤΤ μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η έκθεση της Rewheel

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η έκθεση της Rewheel για τις τιμές κινητής στην Ελλάδα, η διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε δική της έρευνα τιμών.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σκοπεύει να πραγματοποιήσει μία πολυπαραμετρική μελέτη αναφοράς για το ψηφιακό προφίλ της Ελληνικής αγοράς συνολικά και όχι αποσπασματικά ώστε να αποτυπωθούν οι πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες των πολιτών και χρηστών. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της η ΕΕΤΤ αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο διοικητικός και ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας μας, εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και είναι καθήκον όλων των εμπλεκομένων να συμβάλλουμε με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και με κοινή στρατηγική.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με στόχο μια συνολική και σε βάθος χαρτογράφηση του «ψηφιακού προφίλ» μας, η ΕΕΤΤ θα δημοσιοποιήσει βάσει της δικής της εργαλειοθήκης -τηρώντας το πλαίσιο εμπιστευτικότητας που διέπει αυτά τα στοιχεία- την αποτύπωση της εξέλιξης των τιμών και των συνθηκών ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά.

Στόχος είναι η εκπόνηση μιας πολυπαραμετρικής μελέτης αναφοράς για το «ψηφιακό προφίλ» μας, συνολικά και όχι αποσπασματικά. Μόνον έτσι θα αποτυπωθούν αξιόπιστα οι πραγματικές ανάγκες αλλά και οι προτεραιότητες των πολιτών/χρηστών και μόνον έτσι θα προσδιοριστεί ορθά το πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες ενώ θα δημιουργηθούν αποτελεσματικοί ρυθμιστικοί βραχίονες προς όφελος των καταναλωτών με συνεχή υπεύθυνη ενημέρωση και παράλληλη προστασία, κάτι που αποτελεί καταστατική προτεραιότητα για την ΕΕΤΤ.

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι σε εξέλιξη η ανάπτυξη του νέου business intelligence συστήματος παρακολούθησης της αγοράς ενώ για το βραβευμένο Pricescope (Παρατηρητήριο Τιμών Τηλεπικοινωνιακών Προϊόντων Λιανικής) έχει γίνει ειδική μνεία από τον ΟΟΣΑ.

Με βάση όλα τα παραπάνω εκτιμούμε ότι η συνολική μελέτη που θα παρουσιάσει η ΕΕΤΤ, θα είναι το αποτελεσματικό «πολυεργαλείο» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας στον 21ο αιώνα.

Στέφανος Κολοβός

O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Related posts

Ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα για το iPhone 12

tele

iPhone 9 βίντεο renders δείχνουν εκ νέου έναν iPhone 8 σχεδιασμό με μια frosted γυάλινη πλάτη

tele

H Apple έκανε διαθέσιμη στο ευρύ κοινό την iOS 13.2/iPadOS 13.2 με Deep Fusion, νέα emoji, και πολλά ακόμη

tele

8 στους 10 Έλληνες σερφάρουν στο Διαδίκτυο από το κινητό τους

tele

WIND: Δωρεάν 15 GB, δωρεάν χρόνος ομιλίας και η υπηρεσία Pro Voice conferencing

tele

Concept παρουσιάζει πως τα home screen widgets μπορεί να μοιάζουν στην iOS 14

tele

“Find My” νέα χαρακτηριστικά βρέθηκαν στον πηγαίο κώδικα της iOS 14

tele

Fintech και mobile banking στο στόχαστρο του ψηφιακού εγκλήματος

tele

Νομοθεσία για κοινό φορτιστή συσκευών μέχρι το καλοκαίρι συζητά η Ευρώπη

tele

Διαρροή των iPhone 12 ονομάτων, οθόνης, αποθηκευτικού χώρου και τιμών | Βίντεο

tele

H Goldman Sachs προβλέπει πως δεν θα έχουμε ένα iPhone 12 μέχρι τον Νοέμβριο ενώ παροτρύνει τους επενδυτές να πουλήσουν μετοχές της Apple

tele

Τεστ ανθεκτικότητας του iPhone 11 Pro δείχνουν βελτιώσεις στην πίσω γυάλινη επιφάνεια κ.α [Video]

tele