telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Επενδυτική στροφή από τον Γουόρεν Μπάφετ: Πού τοποθετείται και από πού αποχωρεί

Το μυστικό αποκαλύφθηκε: Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street, o θρυλικός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, ιδρυτής της Berkshire Hathaway, έχει προβεί σε τεράστιες τοποθετήσεις στις εταιρείες Chevron και Verizon.

Ο όμιλος του Μπάφετ είχε προχωρήσει σε αγορές μετοχών σε αυτές τις εταιρείες από το φθινόπωρο, αλλά αυτό είχε γνωστοποιηθεί μόνο στη SEC και όχι στο ευρύ κοινό.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Η Berkshire κατείχε μετοχές αξίας 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Verizon στα τέλη Δεκεμβρίου και 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην πετρελαϊκή Chevron. Ωστόσο, δεν είναι σαφές γιατί δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει τις επενδύσεις του, ως συνήθως.

Χαρτοφυλάκιο 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο Μπάφετ διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων μαζί με τους επικεφαλής επενδύσεών του, Τεντ Γουέσλερ και Τοντ Κομπς, που αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες ευθύνες τα τελευταία χρόνια.

Προφανώς στοιχηματίζουν σε δύο τάσεις: μια νέα έκρηξη στην αγορά πετρελαίου, αλλά και στο επικοινωνιακό πρωτόκολλο του Internet 5G. Στο τρίτο τρίμηνο, η Berkshire είχε ήδη προσχωρήσει στη θυγατρική της Telekom, T-Mobile US.

Τι αναφέρει η JP Morgan

Η JP Morgan ανακοίνωσε έναν νέο σούπερ κύκλο για το πετρέλαιο, καθώς και άλλα εμπορεύματα την περασμένη εβδομάδα. «Υπάρχει μια αλλαγή στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και στον πληθωρισμό» έγραψαν οι αναλυτές της τράπεζας. Η Chevron και η Verizon είναι επίσης ισχυρές μετοχές, τις οποίες, γενικά, εκτιμά ο Μπάφετ. Στη λίστα των επενδυτικών προτιμήσεών του, η Verizon βρίσκεται τώρα στην έκτη θέση και η Chevron στη δέκατη. Η Apple, η Bank of America και η Coca-Cola βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

O Μπάφετ… χωρίζει την Apple

Αλλού η Berkshire μείωσε τις θέσεις του. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος μείωσε το ποσοστό του στην Apple κατά 6%, παρότι η επένδυση στον κατασκευαστή του iPhone είναι εξαιρετικά επικερδής για τον Μπάφετ. Στα τέλη Δεκεμβρίου, τα 887 εκατομμύρια μετοχές του άξιζαν ακόμη 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος αποχωρίστηκε τις μετοχές του στις τράπεζες JP Morgan, PNC Financial και M&T Bank. Επίσης, το ποσοστό του στο αμαρτωλό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Wells Fargo (κάποτε αγαπημένη μετοχή του Μπάφετ) μειώθηκε κατά 59% το δ’ τρίμηνο του 2020.

Όπως φαίνεται, ο αστέρας επενδυτής ξαναχτίζει το χαρτοφυλάκιό του ώστε να αντανακλά τη νέα πραγματικότητα μετά την πανδημική κρίση. Πούλησε όλες τις μετοχές αεροπορικών εταιρειών του με ζημία τον Απρίλιο επειδή δεν πιστεύει ότι η βιομηχανία θα ανακάμψει σύντομα.

Η Berkshire το δ’ τρίμηνο του 2020 πούλησε επίσης το ποσοστό της στην εταιρεία εξόρυξης χρυσού Barrick. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι σαφές αν ο επενδυτής έλαβε τις αποφάσεις μόνος του ή αν πίσω από αυτές κρύβονταν οι Γουέσλερ και Κομπς. Οι αναλυτές υποπτεύονται ότι η είσοδος στην Barrick οφείλεται σε έναν από τους δύο συμβούλους του Μπάφετ, δεδομένης της αποστροφής του τελευταίου στο κίτρινο μέταλλο.

Τέλος, ο θρυλικός επενδυτής αστέρων έκανε μικρές προσαρμογές στο χαρτοφυλάκιό του σε ό,τι αφορά τις μετοχές που έχει σε φαρμακευτικέ εταιρείες. Μπήκε στον κλάδο το γ’ τρίμηνο του 2020 με επενδύσεις δισεκατομμυρίων. Τους τελευταίους μήνες του περασμένου έτους, η Berkshire αύξησε τα μερίδιά της στις Abbvie, Merck & Co και Bristol-Myers Squipp, αλλά πούλησε την Pfizer.

– Επενδυτική στροφή από τον Γουόρεν Μπάφετ: Πού τοποθετείται και από πού αποχωρεί – -.

Related posts

«Καλοκαίρι» ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας

NEWSROOM

Η selfie του Google Pixel 6 θα κάνει εγγραφή 4K βίντεο και θα είναι σε κεντρικό punch hole

NEWSROOM

Έρχεται smartphone με 200MP κάμερες από τη Samsung, τέσσερις πίσω και δύο selfie

NEWSROOM

Pad ασύρματης φόρτισης τριών συσκευών από τη Xiaomi, 60W συνολική απόδοση

NEWSROOM

Παραβάσεις και συλλήψεις σε χαρτοπαικτική λέσχη υπό τα νέα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας

NEWSROOM

Το Samsung Galaxy A82 θα έχει Snapdragon 855 και 6GB RAM

NEWSROOM

Γερουσία: «Πράσινο» φως στο πακέτο βοήθειας 1,9 τρισ. δολαρίων του Μπάιντεν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού

NEWSROOM

Τι ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους επικεφαλής εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

NEWSROOM

To Twitter σχεδιάζει τη νέα λειτουργία των Super Follows

NEWSROOM

Τρίτη νύχτα διαδηλώσεων στην Πολωνία μετά τη δημοσίευση του διατάγματος για τις αμβλώσεις

NEWSROOM

Δοκίμασε το Traffix στο Play Store, ένα πάμφθηνο παιχνίδι καραντίνας!

NEWSROOM

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy A52 που το κάνουν να ξεχωρίζει

NEWSROOM