telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φέρνει τη ρομποτική σε 16 σχολεία της Ελλάδας

Σε 16 δημόσια γυμνάσια της Ελλάδας αρχίζει φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Junior Engineer Academy», με στόχο να εμπνεύσει το ενδιαφέρον των νέων για επαγγέλματα σχετικά με την τεχνολογία και τη μηχανική και να προωθήσει τη συνεργασία και την ομαδική εργασία.

Το πρόγραμμα JEA απευθύνεται σε μαθητές Β’ και Γ’ γυμνασίου, έρχεται στην Ελλάδα από το ίδρυμα της Deutsche Telekom και υλοποιείται από τον ελληνικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό STEM Education, που προωθεί την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, σε σχολεία της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα υποστηριχθούν συνολικά 16 σχολεία, από 6 νομούς της Ελλάδας, που έχουν ήδη εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό (3D εκτυπωτές, εργαλεία, μπαταρίες κλπ.), τον οποίο θα αξιοποιήσουν περισσότεροι από 1.500 μαθητές και 45 εκπαιδευτικοί, ειδικά εκπαιδευμένοι από τον STEM για τις ανάγκες του προγράμματος. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

«Στόχος μας, η εξοικείωση των μαθητών με τα μαθηματικά, τη φυσική και την τεχνολογία, μέσω κατασκευών», ανέφερε ο Ιωάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του STEM Education. Κάθε απόγευμα, για 28 εβδομάδες, οι μαθητές θα μαθαίνουν μεταξύ άλλων να κατασκευάζουν λειτουργικά αυτόνομα ρομπότ και συσκευές ελέγχου, μέσω των εκπαιδευμένων από το STEM καθηγητών τους. Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε μία συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα είναι σαν «ζωντανός οργανισμός», αφού κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι εκπαιδευτικοί θα ανατροφοδοτούν το STEM μέσω της εμπειρίας τους, ώστε το πρόγραμμα να βελτιώνεται συνεχώς. «Έτσι, στο τέλος του προγράμματος, θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα πλήρες τεύχος με οδηγίες κατασκευών, οδηγό για τον καθηγητή και φύλλο εργασιών για το μαθητή», σημείωσε ο κ. Σομαλακίδης.

«Το Ίδρυμα της Deutsche Telekom έχει στο επίκεντρο την εκπαίδευση στον τομέα του STEM, γιατί είναι το κλειδί για την κοινωνία μας και τη διαμόρφωση του μέλλοντος», ανέφερε εκ μέρους του Deutsche Telekom Stiftung η Σάντρα Χάιντεμαν και τόνισε την ανάγκη ενσωμάτωσης των αντικειμένων του STEM στο εκπαιδευτικό σύστημα.

«Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, συνεισφέρει στην υλοποίηση του οράματός μας, για έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσω της τεχνολογίας», σημείωσε από την πλευρά της η Σταυρούλα Αγγελόπουλου, υποδιευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΤΕ, μέσω πρωτοβουλιών του οποίου πάνω από 19.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα έχουν αναπτύξει δεξιότητες STEM.

Το JEA ιδρύθηκε με επιτυχία από το Ίδρυμα της Deutsche Telekom στη Γερμανία το 2005 και το ελληνικό δίκτυο είναι το δεύτερο δίκτυο Junior Engineer Academy εκτός Γερμανίας, μετά την επιτυχημένη συνεργασία του Ιδρύματος της Deutsche Telekom με το Κροατικό Ινστιτούτο Νεανικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.

Αναλυτικά, στο δίκτυο του Junior Engineer Academy στην Ελλάδα, συμμετέχουν τα εξής 16 σχολεία: 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης, 4ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου (Αθήνα), 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Αθήνα), Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου (Αθήνα), Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Αθήνα), 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας (Αθήνα), 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς (Αθήνα), Γυμνάσιο Πέτα (Άρτα), 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου – Ιωάννης Κακριδής (Θεσσαλονίκη), 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων , Γυμνάσιο Λακκόπετρας Αχαΐας, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Πατρών και Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πάτρας. Η Ακαδημία Junior Engineer στο Ραλλείο Γυμνάσιο Θηλέων (Πειραιάς) υποστηρίζεται από την COSMOTE, σε συνεργασία με τον STEM Education.

Related posts

To κόλπο για να μη γυρνάς στο σπίτι αν ξέχασες κάτι στο PC

tele

Ρωσικοί λογαριασμοί στο Instagram στόχευαν Αμερικανούς ψηφοφόρους ενόψει εκλογών

tele

Έχετε στα χέρια σας έναν θησαυρό. Προφυλάξτε τον

tele

Ανακαλύψτε την undiscovered ομορφιά του κόσμου, παρέα με την Huawei

tele

H εταιρία που δεν ξέρετε και έχει υπογράψει μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές της τεχνολογίας

tele

Ο νέος τρόπος που θα υπολογίζει το YouTube τα views μετά τον σάλο

tele

Το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο που καταβυθίζεται στο… σκοτεινό ίντερνετ

tele

Η Lady Gaga δεν ξέρει το Fortnite και ο Ninja προθυμοποιήθηκε να της εξηγήσει

tele

Οι λέξεις tweet, web, cloud δεν σχετίζονται με αυτό που σου έρχεται πρώτα στο μυαλό

tele

Ανοδικά κινήθηκε η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια στο εννιάμηνο

tele

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες με παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης

NEWSROOM

Η πανίδα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών σε εφαρμογή κινητού και τάμπλετ

tele