telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Ειδική εκδήλωση – Η σημασία της ποιότητας του εσωτερικού αέρα στην αντιμετώπιση της COVID-19

Ενα σημαντικό συνέδριο που ενδιαφέρει τους πάντες, ειδικά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, διοργανώνεται την επόμενη Τρίτη.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ο ΕΛΙΝΥΑΕ και η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Αερολυμάτων (ΕΕΕΑ), διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η σημασία της ποιότητας του εσωτερικού αέρα στην αντιμετώπιση της COVID-19».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17.00 – 19.00 με χρήση της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Σύμφωνα με το CDC σήμερα γνωρίζουμε ότι πάνω από το 90% των μολύνσεων πραγματοποιούνται μέσω της αερομεταφερόμενης μετάδοσης, λόγω του μικρού μεγέθους των αερολυμάτων που φέρουν τον ιό και της δυνατότητάς τους να παραμένουν στον αέρα αρκετές ώρες.

Σε παλαιότερο συνέδριο που είχαν διοργανώσει οι ίδιοι φορείς είχε τονιστεί ότι: «Το νέφος των σταγονιδίων ευθύνεται για τη μεταδοτικότητα της ασθένειας και έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης έρευνας. Ο ρόλος του κακού εξαερισμού στους κοινόχρηστους χώρους, ιδιαίτερα τους μικρούς είναι κακός.

Εάν, η μάσκα είχε εφαρμοστεί από όλους κατά την πρώτη φάση του lockdown, σε κάθε κλειστό χώρο, σημείωσε, το δεύτερο κύμα θα είχε αποφευχθεί σε όλον τον δυτικό κόσμο.

Ιδιαίτερη σημασία για την αποφυγή κινδύνων τέτοιου τύπου έχει η εκτίμηση του θερμικού περιβάλλοντος στους εργασιακούς χώρους με την εφαρμογή προτύπων και την κατάρτιση σχεδίου θερμικής καταπόνησης.

Σήμερα, 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν λόγω της ρύπανσης του αέρα των εσωτερικών χώρων, ενώ 49% των πόλεων δεν πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η κακή ποιότητα του εσωτερικού αέρα μειώνει κατά 15% την αποδοτικότητα των εργαζομένων. Η προσέγγισή της γίνεται μέσω της ανάλυσης του θερμικού περιβάλλοντος και των χημικών εργασιακών παραγόντων. Παθητικό και ενεργητικό κάπνισμα λειτουργούν ιδιαίτερα επιβαρυντικά στα συμπτώματα του άρρωστου κτιρίου.

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο εξαερισμός και ο καθαρισμός του αέρα εσωτερικών χώρων, καθώς και η χρήση μάσκας προσώπου, καθαριστικών αέρα εσωτερικού χώρου καθώς και αποτελεσματικών συστημάτων εξαερισμού.

Πολλά κι ενδιαφέροντα έχουν να πουν οι ειδικοί για την ποιότητα του αέρα.

Στην εκδήλωση, καταξιωμένοι επιστήμονες, από τον χώρο της Επιδημιολογίας και της Eπιστήμης του Aερολύματος, θα παρουσιάσουν την σημασία του εξαερισμού και του καθαρισμού του αέρα του εσωτερικού χώρου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της COVID-19. Στόχος είναι τα συμπεράσματα της εκδήλωσης να αποτελέσουν τεκμηριωμένη παραίνεση προς την Πολιτεία και τους πολίτες, προκειμένου να λάβουν αποτελεσματικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού.

Μπορείτε να κάνετε τώρα την εγγραφή σας εδώ

Χορηγοί Επικοινωνίας: BusinessToday, CSR, RetailToday, Oικονομικός Tαχυδρόμος

Δείτε όλο το πρόγραμμα

Related posts

Υπόθεση Apple-Epic – Η έφεση καθυστερεί τις αλλαγές στο App Store

NEWSROOM

IBM – Τα κβαντικά τσιπ θα ξεπεράσουν σε επιδόσεις τα συμβατικά σε 2 χρόνια

NEWSROOM

Χρησιμοποιείτε κάρτα εισόδου; – Ένας πρώην χάκερ εξηγεί γιατί δεν πρέπει να την αφήνετε ποτέ απροστάτευτη

NEWSROOM

UBS: Πως να επενδύσετε σε έναν πιο βιώσιμο πλανήτη

NEWSROOM

Επιτέλους: Πολύ πιο εύκολη η διαδικασία ενεργοποίησης χαρακτηριστικών στον Google Chrome

NEWSROOM

ΗΠΑ: Θύμα κυβερνοεπίθεσης κορυφαία εταιρεία αγωγών καυσίμων

NEWSROOM

Το νέο Samsung Galaxy S20 FE 4G με Snapdragon 865 είναι εδώ, διαθέσιμο στην Ευρώπη

NEWSROOM

Τα Windows 11 ίσως έρθουν σαν δωρεάν αναβάθμιση των Windows 7 και 8.1

NEWSROOM

Συνεργασία Oracle-Πανεπιστημίου Οξφόρδης για τον εντοπισμό μεταλλάξεων της Covid

NEWSROOM

Facebook – Πού αποδίδει η εταιρεία την κατάρρευση

NEWSROOM

Google: Έλαβε «πράσινο φως» για κατασκευή μεγακάμπους πολλών δισ. δολ. στο Σαν Χοσέ

NEWSROOM

Τι συζήτησαν Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ στην πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία

NEWSROOM