telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Δορυφορικό Internet για απομακρυσμένες περιοχές από τις Verizon-Amazon

Η Verizon και η Amazon θα συνεργαστούν ώστε να χρησιμοποιήσουν το υπό διαμόρφωση σύμπλεγμα δορυφόρων της δεύτερης ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ακόμη και οι πλέον απόμακρες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Amazon εργάζεται, μέσω του Project Kuiper, στην ανάπτυξη ενός δικτύου 3.236 δορυφόρων, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή υψηλής ταχύτητας Internet οπουδήποτε στον πλανήτη. Ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η εκτόξευση των δορυφόρων του Project Kuiper, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή (Federal Communications Commission) έδωσε ήδη από την περασμένη χρονιά την έγκρισή της για το πρόγραμμα. Υπολογίζεται ότι η Amazon θα επενδύσει στο Kuiper πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών ουσιαστικά αποσκοπεί στην επέκταση του επίγειου δικτύου της Verizon μέσω του σχεδιαζόμενου δορυφορικού δικτύου της Amazon. Ήδη ομάδες των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει να εργάζονται από κοινού για την «οριστικοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών που θα βοηθήσουν στην επέκταση της ασύρματης κάλυψης σε αγροτικές και απομακρυσμένες κοινότητες, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Υπενθυμίζεται ότι ανταγωνιστικό του προγράμματος Kuiper είναι το δίκτυο Starlink της SpaceX, το οποίο ήδη διαθέτει 1.740 δορυφόρους σε τροχιά και περισσότερους από 100.000 χρήστες σε 14 χώρες που συμμετέχουν στη πρώτη δοκιμαστική φάση της υπηρεσίας. Η τιμή της συγκεκριμένης συνδρομής ανέρχεται σε 99 δολάρια το μήνα.

Στο παιχνίδι βρίσκεται και η βρετανική OneWeb η οποία έχει εκτοξεύσει έως σήμερα περίπου τους μισούς από τους σχεδιαζόμενους 648 δορυφόρους χαμηλής τροχιάς. Όπως η Amazon συνεργάζεται με τη Verizon, έτσι και η OneWeb συνεργάζεται με την AT&T για την παροχή της υπηρεσίας πρόσβασης στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι μετά την χρεωκοπία της η OneWeb μπόρεσε να βρει κεφάλαια ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων προερχόμενα από τη βρετανική κυβέρνηση, την ινδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Bharti Enterprises, την ευρωπαϊκή κοινοπραξία Eutelsat και την ιαπωνική επενδυτική SoftBank.

Μικρότεροι παίκτες σε αυτό το νέο πεδίο επενδύσεων στο Διάστημα, αλλά σε διάφορα αρχικά στάδια ανάπτυξης, είναι τα δίκτυα των αμερικανικών AST SpaceMobile και Lockheed Martin σε συνεργασία με την Omnispace όπως και το καναδικό δορυφορικό δίκτυο Lightspeed της Telesat.

Related posts

Υπερταμείο: Αρχίζει η λειτουργία της εταιρείας επενδύσεων για εφαρμογές 5G- Ποιοι συμμετέχουν στο ΔΣ

NEWSROOM

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα της προέλευσης του κορωνοϊού- Δεν έβγαλε άκρη ο ΠΟΥ

NEWSROOM

Ο προγραμματισμός σε «φυσική» γλώσσα έρχεται σύντομα

NEWSROOM

Αυστραλία: Εξερράγη iPhone X – Εγκαύματα 2ου βαθμού – στρέφεται στη δικαιοσύνη ο χρήστης

NEWSROOM

Ψυχαγωγία: «Έκλεισε» η συμφωνία Amazon και MGM

NEWSROOM

Αύξηση 29% των κυβερνοεπιθέσεων κατά εκπαιδευτικών οργανισμών

NEWSROOM

Διαστημικός τουρισμός αξίας άνω του 1 τρις δολαρίων

NEWSROOM

Conde Nast Traveller: Οι Κυκλάδες στη λίστα με τα 23 πιο ελκυστικά νησιά για επίσκεψη το 2021

NEWSROOM

Στο μέλλον ο Chrome θα δίνει πρόσβαση στην τοποθεσία για μία μόνο συνεδρία

NEWSROOM

Παραιτήθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε

NEWSROOM

Βρέθηκε κλεμμένο αντίγραφο διάσημου πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι

NEWSROOM

To Public Business προσφέρει προσωποποιημένες λύσεις τηλεδιάσκεψης για την επιχείρησή σου

tele