telecomsnews.gr
Image default
TECH

Διεθνής μελέτη για το grid edge παρουσιάζει την ετοιμότητα των χωρών για την ενεργειακή μετάβαση

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, οι παγκόσμιες αγορές ενέργειας αλλάζουν για πάντα. Η παραγωγή ενέργειας βασίζεται όλο και περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και οι μέχρι πρότινος παθητικοί καταναλωτές γίνονται ενεργοί παραγωγοί-καταναλωτές.

Για να επιτύχει αυτή η ενεργειακή αναστροφή, το grid edge – η διασύνδεση μεταξύ ενεργειακής προσφοράς και ζήτησης – είναι πιο σημαντική από ποτέ. Οι τεχνολογίες grid edge είναι κομβικές για την υποστήριξη του ενεργειακού μετασχηματισμού. Περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, από ηλεκτρικά οχήματα έως αντλίες θερμότητας, ηλιακούς συλλέκτες και έξυπνους μετρητές έως εφαρμογές που επιτρέπουν τον απομακρυσμένο έλεγχο συσκευών.

Σε ένα κοινό ερευνητικό έργο, η Smart Infrastructure της Siemens, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Γερμανία) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο) έχουν ορίσει έναν περιεκτικό δείκτη για να αξιολογήσουν τις ευκαιρίες και τα εμπόδια για grid edge λύσεις. «Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο «όλα σε ένα» όσον αφορά στον ενεργειακό μετασχηματισμό. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το ποιες λύσεις είναι κατάλληλες για μια περιοχή και πόσο έτοιμη είναι μια χώρα να τις αναπτύξει σε κλίμακα», δηλώνει ο Michael Weinhold, CTO της Siemens Smart Infrastructure.

Οι τρεις συνεργαζόμενοι οργανισμοί ανέλυσαν την ετοιμότητα και τις ανάγκες 36 χωρών παγκοσμίως γύρω από το grid edge. Τα αποτελέσματα μόλις δημοσιεύθηκαν σε ένα white paper που αποκαλύπτει τις βαθμολογίες grid edge κάθε χώρας. «Η γνώση για την ανάγκη και την ετοιμότητα για τεχνολογίες grid edge σε μια συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να είναι εξαιρετικά πολύτιμη τόσο για τις εταιρείες όσο και για τις κυβερνήσεις», λέει ο Weinhold. «Για παράδειγμα, τα ρυθμιστικά πλαίσια μπορούν να ενθαρρύνουν ή ακόμη και να επιταχύνουν τις δραστηριότητες του ενεργειακού μετασχηματισμού των εταιρειών».

Η μελέτη εστιάζει στη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Καλιφόρνια (ΗΠΑ). Αυτές οι περιοχές επιλέχθηκαν επειδή ήταν στην πρώτη γραμμή στην ανάπτυξη και την υιοθέτηση σύγχρονων ενεργειακών τεχνολογιών στο παρελθόν. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η Φινλανδία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ετοιμότητα, εν μέρει λόγω των σχεδίων της για μια ευέλικτη αγορά και την υψηλή τιμή του άνθρακα, ενώ η Καλιφόρνια έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη, εν μέρει λόγω της διείσδυσης των ηλιακών συλλεκτών. Από κοντά ακολουθούν η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Σιγκαπούρη, παρόλο που παρουσιάζει υψηλή ετοιμότητα για grid edge, έχει χαμηλότερη ανάγκη, εν μέρει λόγω των μέτριων φιλοδοξιών για την εισαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μελλοντικό ενεργειακό της μείγμα.

Η μελέτη αναλύει 31 επιπλέον χώρες σε κάθε ήπειρο, μεταξύ των οποίων έθνη με τεράστιους πληθυσμούς όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά και λιγότερο πολυπληθείς χώρες όπως ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Νότια Αφρική και η Ελβετία.

Μπορείτε να βρείτε τη μελέτη με τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας εδώ. 

-- Διεθνής μελέτη για το grid edge παρουσιάζει την ετοιμότητα των χωρών για την ενεργειακή μετάβαση - --.

Related posts

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεξεργάζεται νομοθετικό πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη

tele

Η D-Link λανσάρισε all-in-one λύση ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος

tele

The best free PS4 games to eat up your time without draining the bank

tele

H Boeing παρουσιάζει τους φιναλίστ του project GoFly

tele

O Elon Musk θέλει να μεταφέρει τη μουσική απευθείας μέσα στον εγκέφαλό μας…

tele

Η Starlink έχει αρκετούς δορυφόρους σε τροχιά για να ξεκινήσει την δοκιμαστική διανομή Internet

tele

Ο Exynos Auto 8890 της Samsung στο Σύστημα Ψυχαγωγίας των αυτοκινήτων Audi

tele

Η Hewlett Packard Enterprise μας ξεναγεί στον κόσμο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης

tele

Jocker Theory has sold One Million copies of Hellblade: Senua’s Sacrifice

tele

Τεχνητή Νοημοσύνη στην Κίνα βρίσκει τον δολοφόνο

tele

Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας σχεδιάζει να θέσει σε υπηρεσία ο στρατός των ΗΠΑ

tele

EA wants fortnite – style cross – play for it’s own games … eventually

tele