telecomsnews.gr
Image default
Top Stories

Διαβάζοντας τα… μηνύματα της αγοράς!

SMS Gateway Provider

Οι εκπτώσεις πλησιάζουν και σε κάποια καταστήματα έχουν ήδη αρχίσει οι προσφορές. Αλλά αυτά μάλλον τα γνωρίζεις, καθώς πιθανότατα έχεις λάβει ήδη κάποιο sms από το κατάστημα ή την αλυσίδα που επιλέγεις για τις αγορές σου, με το οποίο σε ενημερώνει για ό,τι νέο θέλεις να γνωρίζεις!

Με το τοπίο στην αγορά να αλλάζει ταχύτατα, έχοντας πλέον σε θέση πρωταγωνιστή τις έξυπνες κινητές συσκευές και τις online συναλλαγές, η επικοινωνία με τον καταναλωτή περνά σε άλλο επίπεδο, γίνεται προσωπική, άμεση και γρήγορη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ΕΣΗΕ), έως το τέλος του 2019 ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα θα φτάσει τα 4 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ την ίδια ώρατο ποσοστό των ατόμων ηλικίας 16 έως 74 ετών που έχουν χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά για να αγοράσουν κάτι έχει αυξηθεί από 27% το 2012 σε πάνω από 40% στο τέλος του 2018. Τα στοιχείααυτά δείχνουν τόσο τη δυναμική του e-commerceόσο και την αντίστοιχη ανάγκη των επιχειρήσεων για άμεση και εύκολη επικοινωνία με τους καταναλωτές, μέσα από τα κανάλια που οι ίδιοι επιλέγουν στην καθημερινότητά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το κινητό τηλέφωνο γίνεται «εργαλείο» τόσο για τον καταναλωτή όσο και για την επιχείρηση, τόσο πριν από τη διαδικασία των αγορών όσο και κατά τη διάρκεια της. Είναι χαρακτηριστικό ότι 1 στους 4 καταναλωτές χρησιμοποιεί το κινητό του για να συγκρίνει τιμές ακόμα και τη στιγμή που ετοιμάζεται να κάνει μία αγορά, ενώ οι πληρωμές μέσω κινητού αναμένεται να ξεπεράσουν το 40% των συνολικών συναλλαγών στις μεγάλες αγορές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ε.Ε.(Πηγή: GfK International Retail and ConsumerInsights – Tech Trends 2017)

Με το 85% των onlineκαταναλωτών στην Ελλάδα να πραγματοποιούν το 80% των αγορών τους σε εγχώρια ηλεκτρονικά καταστήματα(στοιχεία ΕΣΗΕ), οι ελληνικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν διαρκώς τα e-shopsτους καλούνται να αναπτύξουν και τα αντίστοιχα κανάλια επικοινωνίας και μάλιστα στην κατεύθυνση της πιο προσωπικής και άμεσης επικοινωνίας.

ΔΤ SMSAPI SMS KAI ECOMMERCE

Κανάλι αύξησης πωλήσεων και επισκεψιμότητας το sms

Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η επικοινωνία μέσω του κινητού τηλεφώνου είναι ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης των καταναλωτών και αναδεικνύουν το sms σε ισχυρό εργαλείο marketing, με εντυπωσιακή αποδοχή από τους καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι σύμφωνα με στοιχεία του SMSAPIReport 2018 περισσότεροι από 35% των καταναλωτών είναι διατεθειμένοι να δώσουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους προκειμένου να λαμβάνουν καλύτερη ενημέρωση και προσφορές για τις αγορές τους.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων του GoogleAnalytics μετά από καμπάνια sms μεγάλης αλυσίδας λιανικού εμπορίου,η επισκεψιμότητατου ιστότοπου της αλυσίδας αυξήθηκε κατά 100%, κατά 60% αυξήθηκε ο αριθμός νέων χρηστών, ενώ καταγράφηκε αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά περισσότερο από 88%! Με απλά λόγια, αποδεικνύεται ότι ένα σύντομο μήνυμα sms μπορεί να αποτελέσει μία μεγάλη ώθηση για να αποφασίσει ο καταναλωτής να κάνει μία αγορά.

Χάρη στην άμεση και γρήγορη επικοινωνία που προσφέρει το sms, οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους πελάτες τους και να επηρεάζουν τον όγκο πωλήσεων, ειδικά όταν θέλουν να ανακοινώσουν εκπτώσεις, προσφορές ή νέα προϊόντα.

Αυτό έχει εφαρμογή στον ευρύτερο κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εμπόριο προϊόντων τεχνολογίας αλλά και την εστίαση. Ιδιαίτερα οι μεγάλες αλυσίδες αυτών των κλάδων, μέσω του sms«χτίζουν» όχι μόνο σταθερό κανάλι επικοινωνίας με τους πελάτες τους αλλά και δυναμικά «loyaltyclubs», με τακτικούς πελάτες οι οποίοι λαμβάνουν συνεχείς ενημερώσεις και απολαμβάνουν ειδικά προνόμια και προσφορές, σε μια σχέση με αμοιβαία οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές!

Κάντε το σωστά!

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό για την επιτυχία της χρήσης του smsmarketing είναι να γίνεται με τον σωστό τρόπο. Ποιος είναι αυτός; Άριστο περιεχόμενο, επιλογή της κατάλληλης ομάδας στόχου και τήρηση των προτιμήσεων και των επιλογών απορρήτου του κοινού. Με άλλα λόγια, πρέπει να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με τις οδηγίες σχετικά με το περιεχόμενο και τις απαραίτητες άδειες που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα.

Αυτό ακριβώς εξασφαλίζει η συνεργασία με έναν αξιόπιστο και έμπειρο συνεργάτη όπως η SMSAPI, η οποία με δυνατότητααποστολής έως και 7 εκατ. sms ανά ώρα και συνολικά 990 εκατ. sms το 2018 πρωτοπορεί στην επικοινωνία μέσω sms, αξιοποιώντας 12 χρόνια εμπειρίας και συνεργασίας με περισσότερους από 7.000 ικανοποιημένους πελάτες.

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες του sms μάρκετινγκ ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες sms απολύτως συμβατές με τις σχετικές οδηγίες και κανονισμούς, μπορείτε ναεπισκεφτείτε την ελληνική έκδοση του website της SMSAPIεδώ.

Related posts

Android: 146 προεγκατεστημένες εφαρμογές περιέχουν malware!

NEWSROOM

Η απάτη με τα πλαστά iPhones που μπέρδεψε ακόμα και τους τεχνικούς

tele

Χακάροντας τη Siri και το Google Assistant με… υπερηχητικά κύματα!

tele

Τα κινητά τηλέφωνα που χαλάνε πιο σπάνια

tele

Το 93% των καταναλωτών προτιμά την προφορική επικοινωνία έναντι της ψηφιακής

tele

Επτά στα 10 νοικοκυριά έχουν σήμερα πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους

tele

Η ιστορία του SMS

tele

Το SpaceX μπαίνει στην κούρσα για ένα πραγματικά παγκόσμιο διαδίκτυο

tele

10+1 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε στα social media

tele

Τα νεότερα Foldable smartphones της αγοράς συνεχίζουν να έχουν σοβαρά προβλήματα

tele

H Apple μειώνει τις παραγγελίες των 5G επερχόμενων iPhones φοβούμενη την επικείμενη παγκόσμια οικονομική κρίση;

tele

ΟΤΕ: Αυτοί είναι οι διεκδικητές για την Telekom Romania

NEWSROOM