telecomsnews.gr
Image default
NEWS WIND

ΔΕΘ: Η WIND λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες πιλοτικό δίκτυο 5G

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία σύνδεσης με το… μέλλον βιώνουν οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ, καθώς έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν για πρώτη φορά τη «μαγεία» της 5G τεχνολογίας, μέσω του πιλοτικού δικτύου 5ης γενιάς που έχει εγκαταστήσει εκεί η WIND.

Η 84η ΔΕΘ γίνεται η πρώτη έκθεση όπου παρουσιάζεται πιλοτικά το 5G, με τη συνδρομή της WIND, η οποία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας.

«Για μας στη WIND είναι ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο σε μια πορεία συνεχούς εξέλιξης που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, που βασίστηκε σε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως όμως βασίστηκε στους ανθρώπους μας. Σε Έλληνες εργαζόμενους, επιστήμονες, μηχανικούς και είμαστε πολύ περήφανοι που μια ακόμη αμιγώς ελληνική εταιρεία όπως η WIND έχει καταφέρει τέτοια επιτεύγματα, ιδίως σε έναν δύσκολο τομέα όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες.», σχολίασε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ που επισκέπτονται στο περίπτερο 12 το χώρο της WIND έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G συσκευών (τηλεφώνων) στην Ελλάδα, που λειτουργούν μέσα από το πιλοτικό δίκτυο της WIND. Χρησιμοποιώντας τις συσκευές 5G, μπορούν να κατεβάσουν αρχεία (ταινίες, σειρές, παιχνίδια) σε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες, να δουν 4K video και να κάνουν speed tests, ώστε να βιώσουν τις ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν μέσω του δικτύου 5ης γενιάς.

«Παραδοσιακά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αναδεικνύει και προωθεί σημαντικές καινοτομίες και βέβαια όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ τη ζωή μας. Φέτος λοιπόν είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι γιατί το κοινό της Έκθεσης, έχει τη δυνατότητα να βιώσει μέσω του πιλοτικού προγράμματος της WIND τη χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, το γνωστό πλέον 5G. Οι επισκέπτες μας μαθαίνουν για τις δυνατότητες που θα έχουν οι χρήστες του διαδικτύου και για τις προοπτικές που θα δουν στο μέλλον με το 5G, χάρη στη WIND. Μπαίνουμε οριστικά σε μία νέα εποχή και η αρχή γίνεται από εδώ, από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Αναστάσιος Τζήκας.

Το 5G θα είναι ακραία γρήγορο, πολύ σταθερό και ιδιαιτέρως πολύπλευρο, αφού θα υποστηρίζει ακόμα περισσότερους ταυτόχρονους χρήστες και συσκευές, υπηρετώντας τους με ταχύτητες κατά πολύ υψηλότερες από αυτές του 4G. Το μέλλον είναι εδώ και οι καταναλωτές μπορούν να το δουν να ανοίγεται μπροστά τους με μία επίσκεψη στο περίπτερο της WIND στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Related posts

Οι επιχειρήσεις δεν δίνουν μεγάλο βάρος στους κινδύνους που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια

tele

Facebook: Οι χρήστες του πληθαίνουν, η αύξηση των εσόδων επιβραδύνεται

tele

Ποιος έφερε τη Black Friday στην Ελλάδα;

tele

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο Tinder για να διευκολύνει τον έρωτα

tele

Nintendo Switch Jailbreak: Everything you need to know!

tele

Ετοιμάζεται ο πιο δυνατός υπερυπολογιστής του κόσμου με επένδυση 1,6 δισ. δολαρίων

tele

Διευρύνεται η χρήση της πληροφορικής από το ελληνικό επιχειρείν

tele

Το Φθινόπωρο «ακούγεται» καλύτερα με το Creative MUVO Play

tele

Συνεργασία ΗΠΑ- Βρετανίας για την ανάπτυξη «επιπλέον αξιόπιστων λύσεων 5G»

tele

Τα 10 πράγματα που δεν κάνουμε πια λόγω τεχνολογίας

tele

GSMA Thrive: Ο Guo Ping Rotating Chairman της Huawei μίλησε για το «5G στη μετα-covid εποχή»

tele

Η Huawei Ελλάδος ενισχύει με δύο Rack Servers το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Πειραιά

tele