telecomsnews.gr
Image default
MARKET

Δείτε πώς να κάνετε έκδοση εξουσιοδότησης από το σπίτι μέσω του gov.gr (video)

Η ραγδαία εξάπλωση του Κορονοϊού COVID-19 και στη χώρα μας, άλλαξε πολλά πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα μας, καθώς η εξάσκηση και η ενίσχυση της φιλοσοφίας του «social distancing» είναι αυτή τη στιγμή επιτακτική ανάγκη για όλους μας. Πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι πολλά πράγματα θα πρέπει πλέον να τα φέρνουμε εις πέρας μέσω της ψηφιακής οδού. Οι συναλλαγές μας με την τράπεζα, τον προσωπικό μας γιατρό, αλλά και με το Δημόσιο περνούν σε μια νέα online εποχή. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός που επί χρόνια ευαγγελίζονταν πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις είναι πλέον στο κατώφλι μας και πλέον μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μας, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη, άνετη και (κυρίως) πιο ασφαλή.

Μέσα σε αυτές τις νέες (και δύσκολες) συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας και στην κοινωνία, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αναγκαία επίσπευση του Gov.gr, μίας διαδικτυακής πύλης του Ελληνικού Δημοσίου (για να μεταβείτε σε αυτή κάντε click εδώ) που φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των υπουργείων, φορέων, οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου που παρέχουν ήδη μέσω του Internet. 14 Υπουργεία, 31 φορείς και οργανισμοί και 3 ανεξάρτητες αρχές ενοποιούνται και βρίσκονται εύκολα στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σας τηλεφώνου. Αναμφίβολα, πολλές φορές στο παρελθόν θα είχατε βρεθεί στην ουρά κάποιου ΚΕΠ, περιμένοντας για μια απλή εξουσιοδότηση ή για να φέρετε εις πέρας οποιαδήποτε συνδιαλλαγή με το Δημόσιο, τώρα με μερικά click θα δείτε ότι είναι… παιχνιδάκι και ουσιαστικά θα φέρετε το ΚΕΠ στο σπίτι σας ή στην άνεση του επαγγελματικού σας χώρου!

Εάν βέβαια ανήκετε στους αρχάριους χρήστες της σύγχρονης τεχνολογίας, εμείς σας ετοιμάσαμε ένα αναλυτικό video (για το πώς μπορείτε να βγάλετε εξουσιοδότηση), το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, κοιτάζοντας μαζί και τις πάντοτε κατατοπιστικές οδηγίες…

***ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ***

1) Στην αρχική σελίδα του gov.gr επιλέγουμε την ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα».

2) Στην καρτέλα της ενότητας επιλέγουμε «Υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση».

3) Ανάλογα με το έγγραφο που επιθυμούμε να εκδοθεί, επιλέγουμε «Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης» ή «Έκδοση εξουσιοδότησης».

4) Επιλέγουμε «Είσοδος στην υπηρεσία».

5) Στην καρτέλα «Δηλώσεις» επιλέγουμε «Ξεκινήστε εδώ».

6) Στην καρτέλα «Επιλέξτε ενέργεια» επιλέγουμε «Δημιουργία νέου εγγράφου» και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια».

7) Επιλέγουμε ανάμεσα σε προδιατυπωμένες φόρμες εξουσιοδοτήσεων ή υπεύθυνων δηλώσεων και σε ελεύθερο κείμενο και κάνουμε κλικ στο αντίστοιχο κουμπί «Επιλογή» που εμφανίζεται.

8) Επιλέγουμε «Σύνδεση» και μεταφερόμαστε στο παράθυρο αυθεντικοποίησης χρήστη του Taxisnet.

9) Εκεί καταχωρούμε το username και το password, ελέγχουμε ότι είναι ενεργή η επιλογή «Έγκριση» και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Αποστολή».

10) Επιστρέφοντας αυτόματα στη σελίδα του gov.gr, θα μας ζητηθεί να επιβεβαιώσουμε αν είναι ορθά καταχωρημένα στο Taxisnet το όνομα, το επώνυμο και ο ΑΦΜ μας και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επιβεβαίωση».

11) Στην επόμενη καρτέλα καταχωρούμε τα στοιχεία που ζητούνται και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια».

12) Συμπληρώνουμε το κείμενο της εξουσιοδότησης (εφόσον έχουμε επιλέξει ελεύθερο κείμενο), καθώς και τα στοιχεία του εξουσιοδοτούμενου. Επιλέγουμε «Συνέχεια».

13) Στην «Επισκόπηση εξουσιοδότησης» ελέγχουμε αν τα στοιχεία είναι σωστά και επιλέγουμε «Έκδοση».

14) Σε λίγα δευτερόλεπτα λαμβάνουμε στο κινητό που καταχωρήσαμε στο στάδιο 11 ένα SMS με τον εξαψήφιο κωδικό που πρέπει να εισάγουμε στο πεδίο «Κωδικός» και επιλέγουμε «Συνέχεια».

15) Στην αριστερή στήλη της οθόνης εμφανίζεται ένα πράσινο πλαίσιο το οποίο μας ενημερώνει ότι το έγγραφο εκδόθηκε, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του. Στη δεξιά στήλη επιλέγουμε «Αποθήκευση» για να αποθηκεύσουμε το έγγραφο στον υπολογιστή μας, «Αποστολή e-mail» για να στείλουμε το έγγραφο στη δική μας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και «Αποστολή SMS» για να στείλουμε το έγγραφο στον δικό μας αριθμό τηλεφώνου. Αν θέλουμε να ακυρώσουμε το έγγραφο που συντάξαμε, επιλέγουμε «Ανάκληση».

[via]

Related posts

Στο μικροσκόπιο της ΕΕ οι ρυθμίσεις της ΕΕΤΤ για την αγορά μισθωμένων γραμμών

tele

Χειμερινές προσφορές σε συσκευές Huawei!

tele

Δράσεις και πρωτοβουλίες της Vodafone το κρίσιμο αυτό διάστημα

tele

20GB και 1000′ προς όλους από τη WIND

tele

Κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για τη Forthnet οι τράπεζες

tele

Ενημέρωση για τις υπηρεσίες αυξημένης χρέωσης μέσω SMS με χρήση 5ψήφιων αριθμών

tele

Νέος διανομέας των κινητών τηλεφώνων CUBOT για την Ελλάδα η Novastar

tele

Η ΕΕΤΤ ζητά από τους παρόχους να προσφέρουν δωρεάν ομιλία και data λόγω ιού

tele

Τέλος στη λειτουργία των 3G δικτύων από το 2022

tele

Με αρνητικό πρόσημο τα οικονομικά αποτελέσματα της Forthnet το 2019

tele

COSMOTE Fiber: Επισκεφθήκαμε τη Σπάρτη και απολαύσαμε τις δυνατότητες του FTTH

tele

Ικανοποίηση στον ΟΤΕ για τα αποτελέσματα 9μήνου

tele