telecomsnews.gr
Image default
TECH

Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας σχεδιάζει να θέσει σε υπηρεσία ο στρατός των ΗΠΑ

Ο Αμερικανικός Στρατός προωθεί τα σχέδιά του για την χρήση από τις μάχιμες μονάδες του ενός ολοκληρωμένου σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality goggles).

Το νέο σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας θα είναι ενσωματωμένο στις ήδη υπάρχουσες διόπτρες του στρατιωτικού προσωπικού και θα προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες πληροφόρησης για την τακτική κατάσταση, είτε πρόκειται για στρατιωτική άσκηση είτε πρόκειται για πραγματικές πολεμικές αποστολές.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύστημα mixed reality (εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας) το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Visual Augmentation System (IVAS). Το εν λόγω σύστημα αφορά την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος το οποίο συνδυάζει μία ψηφιακή οθόνη που θα επιτρέπει την παροχή πληροφοριών χωρίς ο μαχητής να απαιτείται να τραβά το βλέμμα του σε άλλα σημεία, θερμικούς αισθητήρες και αισθητήρες χαμηλού φωτός, δυνατότητα γρήγορης ταυτοποίησης στόχου, σύστημα υποβοήθησης στόχευσης και λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας.

Στην τελική του μορφή το IVAS είναι ένα σύστημα ψηφιακών γυαλιών που τοποθετείται στο κεφάλι του μαχητή και συνδέεται με έναν μικρό υπολογιστή και σύστημα ασυρμάτου. Το σύστημα μπορεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Στρατό, το IVAS μπορεί να παρέχει στον μαχητή πληροφορίες σχετικές με την ίδια την μάχη: καταρχήν που βρίσκεται ο εχθρός και που βρίσκονται οι συνάδελφοί του. Λειτουργεί σαν ένα επιπλέον βοήθημα στόχευσης, ενσωματώνει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου ώστε ο μαχητής να μπορεί να αναγνωρίζει κάθε πρόσωπο που βρίσκεται μπροστά του, παρέχει λογισμικό μετάφρασης από διάφορες γλώσσες στα Αγγλικά και τέλος δίνει την δυνατότητα αποστολής ποικιλίας ψηφιακών πληροφοριών (π.χ. συντεταγμένες ενός σημείου ή εικόνες από το τι διαδραματίζεται στο πεδίο).

Ο Αμερικανικός Στρατός γνωστοποίησε ότι το σύστημα δοκιμάστηκε για περισσότερες από 20.000 ώρες από 1.000 μέλη του Στρατού, των Πεζοναυτών και στελεχών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων ενώ αναμένεται ότι η πρώτη ολοκληρωμένη μονάδα του συστήματος θα παραδοθεί για χρήση περί τα τέλη του 2021. Στόχος είναι το σύστημα να εξοπλίσει σταδιακά το σύνολο των μονάδων κρούσης των 58 Ομάδων Μάχης Ταξιαρχίας του ενεργού Στρατού και της Εθνικής Φρουράς.

-- Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας σχεδιάζει να θέσει σε υπηρεσία ο στρατός των ΗΠΑ - --.

Related posts

H Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει προς το Διάστημα

tele

TeamViewer Pilot: Απομακρυσμένη βοήθεια για να παραμείνουμε ασφαλείς

tele

H Microsoft ανακοινώνει 7 νέα projects για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

tele

Υπηρεσία IoT για τη διαχείριση εταιρικών οχημάτων και στόλων από την Cosmote

tele

«Έξυπνα» συστήματα ασφαλείας υποχρεωτικά σε όλα τα οχήματα από το 2020

tele

Η LG παρουσίασε το σύστημα IVI με την πλατφόρμα webOS Auto στην IAA 2019

tele

Νέοι συμπαγείς μεταδότες στάθμης μικροκυμάτων στα 80GHz για εύκολες μετρήσεις

tele

Google: Ζητά επιβολή κανόνων στην τεχνητή νοημοσύνη

tele

Ανατρεπτικές σκέψεις με αφορμή τις εξελίξεις σε τεχνολογία και επικοινωνία

tele

Ξεκινά η εμπορική διάθεση του κλιματιστικού που φοριέται από τη Sony

tele

Vodafone Smart Track: Μείωση κόστους και καλύτερη εποπτεία στόλου οχημάτων

tele

H Apple εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αυτοκίνηση

tele