telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Αυτή η χώρα εμβολιάζει τους νέους πριν τους ηλικιωμένους

του Grady McGregor

Τη Δευτέρα, η κορυφαία ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ινδονησίας ενέκρινε για επείγουσα χρήση το εμβόλιο της Sinovac για τον COVID-19 και ο Πρόεδρος Joko Widodo αναμένεται να ξεκινήσει την προσπάθεια εμβολιασμού της χώρας μέσα στην εβδομάδα, κάνοντας ο ίδιος σε ζωντανή μετάδοση το εμβόλιο που ανέπτυξε η κινεζική φαρμακοβιομηχανία.

Η έγκριση ακολούθησε την ανακοίνωση της Παρασκευής από το Ινδονησιακό Συμβούλιο Ulema, το κορυφαίο ισλαμικό σώμα της χώρας, ότι θεωρεί το εμβόλιο της Sinovac «ιερό και halal», δηλαδή αποδεκτό σύμφωνα με το Ισλάμ. Πρόκειται για ένα κρίσιμο βήμα ώστε το εμβόλιο να τύχει ευρείας εμπιστοσύνης στο μεγαλύτερο μουσουλμανικό έθνος του κόσμου.

Η Ινδονησία είναι μια από τις ασιατικές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, καταγράφοντας σχεδόν 900.000 κρούσματα COVID-19 και σχεδόν 25.000 θανάτους. Τώρα, η χώρα αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο κύμα νέων μολύνσεων COVID-19, αναφέροντας πάνω από 10.000 νέα κρούσματα την ημέρα αυτή την εβδομάδα, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Ξεκινώντας την φιλόδοξη εκστρατεία της την Τετάρτη για τον εμβολιασμό περισσότερων από 180 εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στους επόμενους 15 μήνες, η Ινδονησία θα προστεθεί σε μια σειρά από χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο που προβαίνουν σε ευρείας κλίμακας εμβολιασμούς οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον τερματισμό της καταστροφικής πανδημίας.

Όμως, η προσπάθεια εμβολιασμού της τέταρτης μεγαλύτερης σε πληθυσμό χώρας στον κόσμο θα ξεχωρίσει, και όχι μόνο επειδή οι δόσεις του Sinovac εγκρίθηκαν ως ‘halal’. Η Ινδονησία είναι επίσης μοναδική ως προς το ότι η εκστρατεία εμβολιασμού της θα αψηφήσει την παγκόσμια τάση στόχευσης πρώτα των ηλικιωμένων και μετά των υπολοίπων.

Στις ΗΠΑ, τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) αναφέρουν ότι ένας από τους κύριους στόχους της διάθεσης εμβολίων είναι η «μείωση των θανάτων και των σοβαρών ασθενειών όσο το δυνατόν περισσότερο». Ως εκ τούτου, τα CDC συνιστούν τον εμβολιασμό των πληθυσμών των γηροκομείων και των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις (επειδή αυτοί είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον COVID-19), προτού χορηγηθούν τα εμβόλια σε άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω και σε άλλους εργαζομένους πρώτης γραμμής. Το Ηνωμένο Βασίλειο εμβολιάζει επίσης πρώτα τους ηλικιωμένους σε μια προσπάθεια να αποτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερους θανάτους.

Στην Ινδονησία, τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω αντιπροσωπεύουν το 40% των θανάτων από COVID-19 στη χώρα, σε σύγκριση με 36% για άτομα ηλικίας 46 έως 59 ετών. Ωστόσο, στα μέσα Δεκεμβρίου η Ινδονησία ανακοίνωσε ότι το σχέδιο εμβολίων της θα δώσει προτεραιότητα στους ιατρούς πρώτης γραμμής και σε άλλους κρίσιμους εργαζομένους, και θα μεταφέρει τους ηλικιωμένους πληθυσμούς στο τέλος της σειράς εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας της Ινδονησίας είπε στο Bloomberg ότι το σχέδιο εμβολίων θα στοχεύσει πρώτα σε μη ηλικιωμένους πληθυσμούς, επειδή δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα ασφάλειας των εμβολίων σχετικά με τους ηλικιωμένους πληθυσμούς.

Αξιωματούχοι της Ινδονησίας λένε ότι αυτή η στρατηγική θα βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 πιο γρήγορα, δεδομένου ότι οι νεότεροι πληθυσμοί έχουν εντονότερη κοινωνική ζωή. Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι οι νέοι διαδίδουν τον COVID-19 σε υψηλότερο ποσοστό απ’ ό,τι οι ηλικιωμένοι.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο εμβολιασμός των νεαρών ατόμων πρώτα μπορεί πράγματι να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, αλλά μπορεί να μη μειώσει τους θανάτους από COVID-19 μεταξύ των ηλικιωμένων της χώρας.

– Αυτή η χώρα εμβολιάζει τους νέους πριν τους ηλικιωμένους – -.

Related posts

Οι ΗΠΑ κάνουν ένα ακόμη βήμα για να σπάσουν την κυριαρχία της Κίνας στις σπάνιες γαίες

NEWSROOM

Το «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Χωριό» επεκτείνεται σε Νέο Ηράκλειο, Νέα Ερυθραία και Πειραιά

NEWSROOM

«Καμπανάκι» των ειδικών για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα

NEWSROOM

AstraZeneca: Η ανοσία μπορεί να ενισχυθεί και με έναν τρίτο εμβολιασμό

NEWSROOM

Οι λιγότερο διεφθαρμένες χώρες αντιμετωπίζουν καλύτερα την πανδημία του κορωνοϊού- Η θέση της Ελλάδας

NEWSROOM

Η Coca-Cola δοκιμάζει το πρώτο της μπουκάλι από χαρτί στην Ευρώπη

NEWSROOM

Αυτές είναι οι περιοχές που βρίσκονται κοντά σε καθολικό lockdown, μετά την Αττική- Οι εισηγήσεις των ειδικών

NEWSROOM

Lockdown: Ποιες επιχειρήσεις και πώς θα λειτουργήσουν από αύριο στην Αττική

NEWSROOM

Κορωνοϊός: 543 νέα κρούσματα και 248 διασωληνωμένοι

NEWSROOM

Μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών για τα νέα περιοριστικά μέτρα

NEWSROOM

Καταστράφηκαν ακόμη 450 δόσεις του εμβολίου λόγω βλάβης στο ψυγείο στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων- Τα αποθέματα

NEWSROOM

Μητσοτάκης: Η τόλμη της Σοφίας Μπεκατώρου αφυπνίζει συνειδήσεις

NEWSROOM