telecomsnews.gr
Image default
APPLE Top Stories

Έτος των δικτύων 5ης γενιάς, 5G, θα είναι το 2020

Χωρίς αμφιβολία, αν υπάρχει μια τεχνολογική αλλαγή που θα σημαδέψει τη χρονιά που ξεκινά σε λίγες ώρες, αυτή είναι η έλευση των δικτύων 5ης γενιάς, 5G, που θα κάνουν κάτι παραπάνω από αισθητή τη δυναμική τους από το 2020 και μετά βάση δημοσιεύματος του SEPE. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το 2020 αναμένεται να είναι η χρονιά, που θα θέσει τις βάσεις για τη μελλοντική εκτόξευση της τεχνολογίας, των υποδομών και των συσκευών 5G.

Οι πωλήσεις των συσκευών 5G θα ξεπεράσουν τις 10 εκατ. μονάδες μέχρι και το 2021Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό report της η εταιρεία ABI Research, οι πωλήσεις των συσκευών 5G θα ξεπεράσουν τις 10 εκατ. μονάδες μέχρι και το 2021. Ήδη, όμως, από το 2020, οι συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G θα αρχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο όλο και πιο συστηματικά.

Μάλιστα, δεν θα είναι μόνο τα 5G smartphones που θα κατακλύσουν την αγορά, αλλά και οι αντίστοιχοι υπολογιστές. Εντός του 2020, για παράδειγμα, η αγορά των φορητών υπολογιστών που θα μπορούν να συνδέονται σε δίκτυα 5G και θα βρίσκονται διαρκώς σε μόνιμη online σύνδεση, αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη άνθηση. Ήδη, αναμένονται νέα μοντέλα από ιδιαίτερα δημοφιλείς κατασκευαστές, όπως είναι οι Dell, Apple, Samsung, Huawei και LG, η HP και η Lenovo. 

Τα smartphones

Βέβαια, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές, η κατηγορία των συσκευών, που θα καθοδηγήσει – κατά κύριο λόγο – την ανάπτυξη του 5G, θα είναι το smartphone, τομέας που συγκεντρώνει τον μεγάλο κατασκευαστικό ανταγωνισμό μεταξύ των διάφορων εταιρειών του κλάδου, οι οποίες θα αρχίσουν προσεχώς να λανσάρουν όλο και πιο συχνά συσκευές, που θα συνεργάζονται με την τεχνολογία 5G.

Πάντως, η διείσδυση της 5G τεχνολογίας, όπως επιβεβαιώνει η νέα έρευνα της ABI Research, κάθε άλλο παρά ραγδαία αναμένεται να είναι.

Για παράδειγμα, στη διάρκεια του 2020 δεν θα πρέπει να αναμένεται ταχύτατη ανάπτυξη της αγοράς των 5G Wearables, αφού δεν θα έχουν παρουσιαστεί ακόμα τα ανάλογα chipsets, που θα μπορούσαν να υποστηρίζουν τη νέα συνδεσιμότητα σε συσκευές που φοριούνται στο χέρι. “Αυτό δεν θα αρχίσει να συμβαίνει νωρίτερα από το 2024. Το hardware δεν μπορεί ακόμα να συνδυαστεί με τον περιορισμένο χώρο, που προσφέρουν αυτές οι συσκευές στο εσωτερικό τους. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις για την πρώτη παρουσίαση 5G Wearables κάνουν λόγο για τις αρχές του 2024 το νωρίτερο”, αναφέρουν οι αναλυτές. 

Το μέλλον

Πάντως, ήδη, το 3ο τρίμηνο του 2019 τα 5G smartphones απέσπασαν μερίδιο 5% της παγκόσμιας αγοράς premium συσκευών. Σαφώς και πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσοστό, που αφορά ένα συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς, ωστόσο, αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη δυναμική της νέας τεχνολογίας.

Related posts

iOS 13 και iPadOS χρήστες βλέπουν ένα τυχαίο μήνυμα σφάλματος του iTunes

tele

Περισσότερες φήμες δείχνουν πως τα 2020 iPhones θα έχουν ProMotion οθόνες

tele

Πανέμορφα Galaxy Wallpapers για το iPhone σας

tele

iPhone X: Μείωση παραγωγής λόγω χαμηλής ζήτησης

tele

Barclays: Το iPhone 12 θα έχει ανανεωμένο Face ID & 3D time-of-flight αισθητήρες

tele

To iPhone XR ήταν εκείνο το smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2019

tele

H Apple αναφέρει πως η νομοθετική θέσπιση ενός κοινού φορτιστή για όλα τα smartphones θα επηρεάσει αρνητικά την καινοτομία

tele

Απειλεί η Huawei την Ευρώπη;

tele

Η 25η Ιανουαρίου ορίστηκε ως η παγκόσμια ημέρα διαμαρτυρίας κατά του 5G

tele

Εθισμός στο διαδίκτυο και παιδιά: Τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζονται

tele

Πόσα καταστήματα κλείνει η Vodafone

NEWSROOM

Το SOS χαρακτηριστικό του iPhone σώζει γυναίκα από βιασμό

tele