telecomsnews.gr
Image default
APPLE Top Stories

Έτος των δικτύων 5ης γενιάς, 5G, θα είναι το 2020

Χωρίς αμφιβολία, αν υπάρχει μια τεχνολογική αλλαγή που θα σημαδέψει τη χρονιά που ξεκινά σε λίγες ώρες, αυτή είναι η έλευση των δικτύων 5ης γενιάς, 5G, που θα κάνουν κάτι παραπάνω από αισθητή τη δυναμική τους από το 2020 και μετά βάση δημοσιεύματος του SEPE. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το 2020 αναμένεται να είναι η χρονιά, που θα θέσει τις βάσεις για τη μελλοντική εκτόξευση της τεχνολογίας, των υποδομών και των συσκευών 5G.

Οι πωλήσεις των συσκευών 5G θα ξεπεράσουν τις 10 εκατ. μονάδες μέχρι και το 2021Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό report της η εταιρεία ABI Research, οι πωλήσεις των συσκευών 5G θα ξεπεράσουν τις 10 εκατ. μονάδες μέχρι και το 2021. Ήδη, όμως, από το 2020, οι συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G θα αρχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο όλο και πιο συστηματικά.

Μάλιστα, δεν θα είναι μόνο τα 5G smartphones που θα κατακλύσουν την αγορά, αλλά και οι αντίστοιχοι υπολογιστές. Εντός του 2020, για παράδειγμα, η αγορά των φορητών υπολογιστών που θα μπορούν να συνδέονται σε δίκτυα 5G και θα βρίσκονται διαρκώς σε μόνιμη online σύνδεση, αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη άνθηση. Ήδη, αναμένονται νέα μοντέλα από ιδιαίτερα δημοφιλείς κατασκευαστές, όπως είναι οι Dell, Apple, Samsung, Huawei και LG, η HP και η Lenovo. 

Τα smartphones

Βέβαια, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές, η κατηγορία των συσκευών, που θα καθοδηγήσει – κατά κύριο λόγο – την ανάπτυξη του 5G, θα είναι το smartphone, τομέας που συγκεντρώνει τον μεγάλο κατασκευαστικό ανταγωνισμό μεταξύ των διάφορων εταιρειών του κλάδου, οι οποίες θα αρχίσουν προσεχώς να λανσάρουν όλο και πιο συχνά συσκευές, που θα συνεργάζονται με την τεχνολογία 5G.

Πάντως, η διείσδυση της 5G τεχνολογίας, όπως επιβεβαιώνει η νέα έρευνα της ABI Research, κάθε άλλο παρά ραγδαία αναμένεται να είναι.

Για παράδειγμα, στη διάρκεια του 2020 δεν θα πρέπει να αναμένεται ταχύτατη ανάπτυξη της αγοράς των 5G Wearables, αφού δεν θα έχουν παρουσιαστεί ακόμα τα ανάλογα chipsets, που θα μπορούσαν να υποστηρίζουν τη νέα συνδεσιμότητα σε συσκευές που φοριούνται στο χέρι. “Αυτό δεν θα αρχίσει να συμβαίνει νωρίτερα από το 2024. Το hardware δεν μπορεί ακόμα να συνδυαστεί με τον περιορισμένο χώρο, που προσφέρουν αυτές οι συσκευές στο εσωτερικό τους. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις για την πρώτη παρουσίαση 5G Wearables κάνουν λόγο για τις αρχές του 2024 το νωρίτερο”, αναφέρουν οι αναλυτές. 

Το μέλλον

Πάντως, ήδη, το 3ο τρίμηνο του 2019 τα 5G smartphones απέσπασαν μερίδιο 5% της παγκόσμιας αγοράς premium συσκευών. Σαφώς και πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσοστό, που αφορά ένα συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς, ωστόσο, αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη δυναμική της νέας τεχνολογίας.

Related posts

Aγορά εργασίας και Internet of the Things

tele

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

tele

Η τιμολόγηση των iPhone 11 και iPhone 11 Pro και φέτος υψηλότερη στην Ελλάδα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη

tele

Άντρας δολοφονήθηκε γιατί αρνήθηκε να ξεκλειδώσει το iPhone του

tele

Το Echobot εξαπολύει ευρεία επίθεση εναντίον συσκευών IoT

NEWSROOM

Εθισμένος με το κινητό του ένας στους 4 νέους

tele

Κορονοϊός: Επιδημία fake news και θεωρίες συνωμοσίας μολύνουν τα social media

tele

Kuo: Τέσσερα 5G iPhone μοντέλα το φθινόπωρο με sub-6GHz και mmWave

tele

JP Morgan: Η Apple θα κυκλοφορήσει το 2020 δύο 6.1 ιντσών iPhone μοντέλα

tele

WSJ: H Apple προσπαθεί σκληρά έτσι ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στα νέα iPhone εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19

tele

Τι λένε Vodafone, Wind και ΕΕΤΤ για την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού

tele

Σε άνοδο οι αγορές μέσω κινητού στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

tele