telecomsnews.gr
Image default
Top Stories

Έρχεται το πρώτο τετράγωνο smartphone απο την Samsung!

Η Samsung Electronics Co. ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη δεύτερη αναδιπλούμενη συσκευή της στις αρχές του επόμενου έτους, ένα πολυτελές τετράγωνο τηλέφωνο μικρού μεγέθους.

Ο γίγαντας των smartphone της Νότιας Κορέας ετοιμάζει μια συσκευή με εσωτερική οθόνη 6,7 ιντσών, η οποία συρρικνώνεται σε ένα τετράγωνο που χωράει στην τσέπη όταν διπλώνεται προς τα μέσα σαν όστρακο, σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που γνωρίζουν την εξέλιξη του προϊόντος. Όπως ανέφεραν, Η Samsung επιδιώκει να κάνει το δεύτερο εύκαμπτο gadget της πιο προσιτό και λεπτότερο από το φετινό Galaxy Fold. Ωστόσο, η παρουσίαση της επόμενης συσκευής μπορεί να εξαρτάται από το πόσο ικανοποιητικά λειτουργεί το Fold μετά την επικείμενη παρουσίασή του, δήλωσαν οι άνθρωποι που ξέρουν.

Η Samsung συνεργάζεται με τον Αμερικανό σχεδιαστή Thom Browne για το επόμενο αναδιπλούμενο τηλέφωνο προσπαθώντας να προσελκύσει ένα ευρύτερο φάσμα καταναλωτών που περιλαμβάνει εκείνους που ενδιαφέρονται περισσότερο για το στυλ, το πρεστίζ και την πολυτέλεια κι όχι για τις τεχνολογικές προδιαγραφές μιας συσκευής. Για τους λάτρεις της τεχνολογίας, υπάρχει η τεχνολογία αιχμής στην οθόνη και η νοσταλγική ελκυστικότητα μιας ανανεωμένης εκδοχής κινητού με πορτάκι.

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε αφορά την εξέλιξη των ακυκλοφόρητων προϊόντων.

Όπως αποκάλυψε άτομο που γνωρίζει το θέμα, το νέο αναδιπλούμενο τηλέφωνο θα έχει μια hole-punch κάμερα στην κορυφή της εσωτερικής οθόνης, όπως έχει και το Samsung Galaxy Note 10 που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Από έξω, θα έχει δύο κάμερες που βλέπουν προς τα πίσω όταν το τηλέφωνο είναι ανοιχτό ή το μπροστινό μέρος όταν είναι διπλωμένο και κλειστό.

Ο Ben Wood, αναλυτής της εταιρείας CCS Insight αναφέρει τα εξής: «Έχω μεγάλη περιέργεια να δω αν κάποιος κατασκευαστής μπορεί να φτιάξει ένα σχέδιο που να μοιάζει με όστρακο, ακολουθεί τα ίχνη των σημερινών smartphone και μας επιτρέπει να το διπλώνουμε στα δύο σαν πορτοφόλι με τον ίδιο τρόπο που συνέβαινε με τα παλαιότερα κινητά τηλέφωνα, όπως το θρυλικό Motorola Razr. Αυτό είναι που πιθανότατα περιμένει όλος ο κόσμος».

Οι αναδιπλούμενες συσκευές είχαν δύσκολο ξεκίνημα, αφού η Huawei Technologies Co. έπρεπε να καθυστερήσει το Mate X, η Royole Corp. δεν ενθουσίασε τους κριτικούς με το μοντέλο FlexPai, και η Samsung εμφάνισε ένα δυσάρεστο σχεδιαστικό ελάττωμα που την ανάγκασε να αναβάλλει την παρουσίαση του Galaxy Fold. Όλες αυτές οι εταιρείες – μαζί με τους ανταγωνιστές Xiaomi Corp. και Oppo, οι οποίοι έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής διαφημιστικά – επιδιώκουν να είναι οι πρώτες που θα λανσάρουν τα επόμενα υψηλού εξελικτικού επιπέδου ηλεκτρονικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Η υπόσχεση της κατηγορίας αναδιπλούμενων συσκευών έγκειται στο να συνδυάσει τη χρησιμότητα των φορητών υπολογιστών με μεγάλη οθόνη με την ευκολία των μικρότερων τηλεφώνων.

Χωρίς να επεκτείνεται σε νέες αγορές ή κατηγορίες προϊόντων, ο βασικός τομέας πωλήσεων κινητών τηλεφώνων της Samsung σημείωσε πρόσφατα μεγάλη πτώση και η εταιρεία κάνει προσπάθειες ώστε οι αναδιπλούμενες συσκευές να είναι το επόμενο έναυσμα της ισχυρής ανάπτυξής της. Ο έντονος ανταγωνισμός από την Huawei έχει μειώσει κατά πολύ το μακρόχρονο προβάδισμα της Samsung ως ο μεγαλύτερος πωλητής τηλεφώνων παγκοσμίως και απειλούσε να ξεπεράσει τη Samsung μέχρι που η εμπορική σύγκρουση των ΗΠΑ με την Κίνα την έβγαλε εκτός πορείας.

Έχοντας το κωδικό όνομα «Νικητής», το Galaxy Fold έπρεπε να αποτελεί φέτος το σύμβολο της καινοτομίας και της ηγεσίας της Samsung. Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη μαζική παραγωγή των αναδιπλούμενων τηλεφώνων τράβηξε την προσοχή των θαυμαστών των smartphone για λάθος λόγους, αφού οι κριτικοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι η εύκαμπτη οθόνη δεν μπορούσε να αντέξει ακόμη και λίγες μέρες συμβατικής χρήσης. Αναβάλλοντας την αρχική παρουσίαση του Απριλίου γι’ αυτό τον μήνα, η Samsung υπόσχεται πλέον ότι το ανασχεδιασμένο Galaxy Fold – με μια νέα προστατευτική ταινία που τυλίγεται γύρω από την οθόνη και φτάνει μέχρι και το περιθώριο γύρω από αυτή – είναι έτοιμο να βγει στην αγορά.

Ένα βασικό πλεονέκτημα που θα έχει το αναδιπλούμενο κινητό των 6,7 ιντσών της επόμενης χρονιάς συγκριτικά με το Galaxy Fold είναι ότι το σχήμα του όταν ανοίγει θα είναι όμοιο με αυτό ενός smartphone: έτσι, θα τρέχει τις εφαρμογές Android κινητού κανονικά. Το Galaxy Fold ανοίγει σε μια τετράγωνη αναλογία απεικόνισης και μεγαλύτερη οθόνη, κι έτσι απαιτεί να προσαρμόζονται οι εφαρμογές ή να τροποποιούνται ώστε να αξιοποιούνται πλήρως οι διαστάσεις του.

Η Samsung δοκιμάζει τη χρήση του Ultra Thin Glass (UTG) για την εσωτερική οθόνη του επόμενου αναδιπλούμενου κινητού, η οποία θα διαθέτει μόνο το 3% του πάχους του γυαλιού που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την προστασία της οθόνης των smartphone. Ταυτόχρονα, η εταιρεία θέλει να εξασφαλίσει την ανθεκτικότητα των αναδιπλούμεvων συσκευών της και να αποφύγει οποιαδήποτε επανάληψη ενός φιάσκου όπως στην περίπτωση του Galaxy Fold.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι τα λεγόμενα «αναδιπλούμεvα κινητά» επί του παρόντος αποτελούν μια λύση που ψάχνει πρόβλημα», δήλωσε ο Wood. «Πιστεύω όμως ότι μακροπρόθεσμα οι εύκαμπτες οθόνες θα είναι καταλυτικές για ένα εντελώς καινούριο κεφάλαιο στον τομέα των συσκευών».

Related posts

Οι παγίδες του free Wi-Fi

tele

Σε άνοδο η ευρυζωνικότητα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ για το Β’ εξάμηνο 2019

tele

Δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην Ε.Ε. η Ελλάδα στις χρεώσεις ίντερνετ

NEWSROOM

Ερωταπαντήσεις για την κατάργηση των τελών περιαγωγής στην ΕΕ

tele

Bloomberg: Έρχονται μεγαλύτερες μειώσεις τιμών στα iPhone

NEWSROOM

Στάσιμη η ελληνική αγορά τεχνολογικών προϊόντων το 1ο τρίμηνο του 2020

tele

Το Facebook διαγράφει λογαριασμούς με βίαιο ή αντισημιτικό λόγο

tele

Φωτιά βάζουν στις τιμές των Smartphones oι αναδιπλούμενες οθόνες

tele

Το Facebook αποθήκευε επί χρόνια τους κωδικούς χρηστών σε plain text

tele

Tα Android smartphones χάνουν δύο φορές πιο γρήγορα την αξία τους σε σχέση με τα iPhones

tele

Τα κορυφαία οικονομικά gaming phones για το 2020

NEWSROOM

Το 80% των καταναλωτών έχει oλοκληρώσει αγορές μέσω ενός smartphone

tele