telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Έρχεται νέο κύμα ψύχους τις πρώτες μέρες του Μαρτίου- Οι πρώτες εκτιμήσεις

Ανοιξιάτικος παραμένει τις τελευταίες μέρες ο καιρός στη χώρα μας, με θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ωστόσο, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου η χώρα μας ενδέχεται να συγκεντρώσει αρκετές πιθανότητες για να γίνει ξανά αποδέκτης ενός ισχυρού ψυχρού κύματος.

Αφήνοντας πίσω την κακοκαιρία Μήδεια, η εβδομάδα που ξεκίνησε θα κυλήσει ομαλά, όμως τα πρώτα σύννεφα θα αρχίζουν να εμφανίζονται τις πρώτες μέρες του Μαρτίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μανουσάκη.

Πιθανό κύμα ψύχους στο πρώτο μισό του Μαρτίου

Η χώρα μας στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα συγκεντρώσει αρκετές πιθανότητες για μια νέα κακοκαιρία.

Ακολουθούν, τα τρία πιθανά σενάρια σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα.

Σενάριο 1

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό ισχυρό πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων εμφανίζεται να καλύπτει την βόρεια Ευρώπη με τάσεις εξάπλωσης προς τα βορειοδυτικά τμήματα και οι οποίες υψηλές πιέσεις φαίνεται να συνδυάζονται με βαθύ βαρομετρικό χαμηλό προς τη Μαύρη θάλασσα. Η όλη αυτή εξέλιξη θα ωθήσει πολικές αέριες μάζες προς τη νότια Ευρώπη σχηματίζοντας ένα βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά θαλάσσια τμήματα της χώρας μας. Αυτό το σενάριο θα οδηγήσει σε βαρυχειμωνιά τη χώρα μας με τα χιόνια για άλλη μία φορά να επηρεάζουν ακόμη και πεδινές περιοχές και τον υδράργυρο να προσεγγίζει ακόμη και πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν ιδιαίτερα προς τα βόρεια που σημαίνει ισχυρός παγετός πιθανόν και ολικός.

Σενάριο 2

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό οι υψηλές βαρομετρικές πιέσεις φαίνεται να μην εξαπλώνονται τόσο νότια με αποτέλεσμα οι πολικές αέριες μάζες να βρουν διέξοδο προς τη δυτική Ευρώπη. Σε αυτή την περίπτωση το βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί προς τα δυτικά τμήματα της Μεσογείου κι έτσι η χώρα μας θα επηρεαστεί με νοτιάδες, Αφρικανική σκόνη και βροχές ικανές να δημιουργήσουν ακόμη και προβλήματα. Σε δεύτερο χρόνο θα μας έρθει το κρύο από τα βορειοδυτικά πολύ εξασθενημένο και με μικρή σχετικά χρονική διάρκεια.

Σενάριο 3

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό οι υψηλές βαρομετρικές πιέσεις φαίνεται να εξαπλώνονται πολύ νότια και να καλύπτουν τη δυτική – κεντρική Μεσόγειο. Αυτό θα ωθήσει τις πολικές αέριες μάζες προς τη νοτιοανατολική Μεσόγειο σχηματίζοντας βαρομετρικό χαμηλό προς την Κύπρο οπότε η χώρα μας θα δεχτεί ξηρό κρύο και με σύντομη διάρκεια χωρίς κάτι το ανησυχητικό.

Μέχρι στιγμής όπως διαμορφώνονται τα προγνωστικά από το παγκόσμιο μοντέλο μας τα δύο πρώτα σενάρια εμφανίζουν τις περισσότερες πιθανότητες και γενικά μοιρασμένες με το τρίτο σενάριο να εμφανίζει τις πιο χαμηλές πιθανότητες επαλήθευσης.

Έτσι λοιπόν είναι πιθανό στο πρώτο μισό του Μαρτίου είτε να ταλαιπωρηθούμε από χιόνια και πολικό ψύχος, είτε από επικίνδυνες βροχές με κίνδυνο για πλημμύρες. «Καθώς θα προχωρούν οι ημέρες θα δούμε προς τα που γέρνει η ζυγαριά, σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ακραίο για να μην ζήσουμε τις καταστάσεις των τελευταίων ημερών με χιλιάδες συνανθρώπους μας να ταλαιπωρούνται», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Facebook.

– Έρχεται νέο κύμα ψύχους τις πρώτες μέρες του Μαρτίου- Οι πρώτες εκτιμήσεις – -.

Related posts

Θεοδωρίδου: Ο ιός προσαρμόστηκε «για να επιβιώσει»

NEWSROOM

H HONOR φέρνει το Magic UI 3.0 στη σειρά συσκευών Honor 20, Honor View 20 και Honor 9X

tele

Με… χρονόμετρα θα κάνουμε τα ψώνια μας στα μαγαζιά- Το σχέδιο για να μπει φρένο στον συνωστισμό

NEWSROOM

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 3,8 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο 3ο τρίμηνο- Έφτασε τα 337,5 δισ.

NEWSROOM

Η κυβέρνηση δημιουργεί πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του Covid-19

NEWSROOM

Πρίγκιπας Χάρι: Ο αθλητισμός προσφέρει «πάθος και απόλαυση» σε αυτές τις στιγμές «απομόνωσης»

NEWSROOM

Οικονομική ενίσχυση σε επιχειρήσεις πολιτισμού: Ξεκινά σήμερα η υποβολή δηλώσεων

NEWSROOM

Βατόπουλος: Είναι στο τραπέζι της επιτροπής το καθολικό lockdown

NEWSROOM

Το Twitter αποκλείει δια παντός τον Τραμπ, ακόμα κι αν είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές

NEWSROOM

Mastercard και BNY Mellon εκτόξευσαν κι άλλο το bitcoin

NEWSROOM

Ήρθαν και στην Ελλάδα τα rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου

NEWSROOM

Coral: Το 75% της κροατικής Apios απέκτησε η θυγατρική της Medsympan Limited

NEWSROOM