telecomsnews.gr
Image default
COSMOTE MOBILE

Έρχεται η νέα streaming πλατφόρμα Cosmote TV και είναι Over The Top

Αλλάζει ριζικά την εμπειρία θέασης περιεχομένου η Over The Top (OTT) υπηρεσία της Cosmote TV που πρόκειται να λανσαριστεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη streaming πλατφόρμα στην Ελλάδα και μία από τις λίγες διεθνώς, που συνδυάζει το ζωντανό πρόγραμμα των linear καναλιών με το on demand περιεχόμενο, κάνοντας στον χρήστη προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις και τις συνήθειες του.

Βασίζεται στην τεχνολογική πλατφόρμα της Comcast – έχει φρέσκο μενού και περιβάλλον χρήσης, για κοινή εμπειρία σε όλες τις οθόνες (TV, tablets, smartphones, PC).

Με τη νέα υπηρεσία του ο ΟΤΕ απευθύνεται στις μικρότερες ηλικίες οι οποίες έχουν εξοικειωθεί με υπηρεσίες θέασης περιεχομένου τύπου Netflix ή YouTube, αλλά και στο κοινό που θα εκτιμήσει την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης που χρησιμοποιεί προκειμένου να προσφέρει στον χρήστη προσωποποιημένες προτάσεις περιεχομένου μέσω recommendation engine (μηχανή σύστασης) καθώς και πιο εύκολο τρόπο εύρεσης του περιεχομένου που τον ενδιαφέρει.

Όπως είπε χθες ο επικεφαλής της Cosmote TV, Δημήτρης Μιχαλάκης, κατά την παρουσίασή της, ο στόχος είναι να μεγαλώσει η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία τα τελευταία χρόνια παραμένει στάσιμη, με την προσέλκυση ενός κοινού περισσότερο digital native, ωστόσο, η εκτίμησή του είναι ότι δεν θα υπάρξει ο ρυθμός ανάπτυξης που παρατηρήθηκε όταν ξεκίνησε η πλατφόρμα του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο η εν λόγω αγορά πλήττεται από την πειρατεία, καθώς όπως υπολογίζεται υπάρχουν περί τις 200.000 παράνομες συνδέσεις, αλλά και από την επιπλέον φορολόγηση που της έχει επιβληθεί (10%) και αφορά μόνον τις εταιρείες με έδρα την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι το σύνολο των χρηστών συνδρομητικής τηλεόρασης, εκτός αυτών του Netflix που δεν δημοσιοποιεί τα σχετικά στοιχεία, είναι 1.050.000.

Στα βασικά χαρακτηριστικά της νέας OΤT υπηρεσίας της Cosmote TV περιλαμβάνεται η παροχή της με WiFi Android αποκωδικοποιητή, που λειτουργεί με οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, και η διάθεσή της με app για tablets/smartphones/PCs/laptops και σύντομα με app για Smart TVs (πχ. Samsung, LG, Sony). Οι υφιστάμενοι πελάτες του ΟΤΕ θα μπορούν να έχουν τη νέα εμπειρία θέασης σε Smart TVs και σε φορητές συσκευές, το πρώτο τρίμηνο του 2020, παράλληλα με τη δορυφορική τους υπηρεσία.

Η Cosmote TV σήμερα κατέχει την 1η θέση στην ελληνική αγορά, με πάνω από 550 χιλιάδες συνδρομητές. Λειτουργώντας αυτόνομα και ολοκληρωμένα, ως πάροχος τηλεοπτικών υπηρεσιών, προσφέρει πρόσβαση σε αποκλειστικό premium περιεχόμενο, μέσα από 16 κανάλια παραγωγής Cosmote TV (CINEMA, SPORT, HISTORY) και είναι διαθέσιμη μέσω δορυφορικής, IPTV και OTT πρόσβασης.

Related posts

Φήμες: H Apple έχει στα σκαριά ένα αναδιπλούμενο iPhone!

tele

COSMOTE: Απεριόριστα data για το κινητό από Black Friday μέχρι Cyber Monday

tele

Η Cosmote συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο Uniqorn

NEWSROOM

Επτά βραβεία για Cosmote στα Mobile Excellence Awards 2019

NEWSROOM

Huawei Watch GT 2 review!

tele

Εκπτώσεις στα καταστήματα COSMOTE – ΓΕΡΜΑΝΟΣ

tele

Samsung Knox, η μόνη σίγουρη λύση για την ασφάλεια των data στο smartphone σας

tele

Honor: Δίνει χρήσιμα tips για το πώς να καθαρίζετε smartphones και αξεσουάρ

tele

Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

tele

Αποκτήστε Windows 10 Pro στα 8,67€ και με Office 2019 από KeysWorlds

tele

Νέο update του iOS στην έκδοση 13.1.2 (changelog)

tele

Η Samsung ενισχύει τη σειρά Galaxy με τα S10 Lite και Note10 Lite

tele