telecomsnews.gr
Image default
COSMOTE MOBILE

Έρχεται η νέα streaming πλατφόρμα Cosmote TV και είναι Over The Top

Αλλάζει ριζικά την εμπειρία θέασης περιεχομένου η Over The Top (OTT) υπηρεσία της Cosmote TV που πρόκειται να λανσαριστεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη streaming πλατφόρμα στην Ελλάδα και μία από τις λίγες διεθνώς, που συνδυάζει το ζωντανό πρόγραμμα των linear καναλιών με το on demand περιεχόμενο, κάνοντας στον χρήστη προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις και τις συνήθειες του.

Βασίζεται στην τεχνολογική πλατφόρμα της Comcast – έχει φρέσκο μενού και περιβάλλον χρήσης, για κοινή εμπειρία σε όλες τις οθόνες (TV, tablets, smartphones, PC).

Με τη νέα υπηρεσία του ο ΟΤΕ απευθύνεται στις μικρότερες ηλικίες οι οποίες έχουν εξοικειωθεί με υπηρεσίες θέασης περιεχομένου τύπου Netflix ή YouTube, αλλά και στο κοινό που θα εκτιμήσει την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης που χρησιμοποιεί προκειμένου να προσφέρει στον χρήστη προσωποποιημένες προτάσεις περιεχομένου μέσω recommendation engine (μηχανή σύστασης) καθώς και πιο εύκολο τρόπο εύρεσης του περιεχομένου που τον ενδιαφέρει.

Όπως είπε χθες ο επικεφαλής της Cosmote TV, Δημήτρης Μιχαλάκης, κατά την παρουσίασή της, ο στόχος είναι να μεγαλώσει η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία τα τελευταία χρόνια παραμένει στάσιμη, με την προσέλκυση ενός κοινού περισσότερο digital native, ωστόσο, η εκτίμησή του είναι ότι δεν θα υπάρξει ο ρυθμός ανάπτυξης που παρατηρήθηκε όταν ξεκίνησε η πλατφόρμα του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο η εν λόγω αγορά πλήττεται από την πειρατεία, καθώς όπως υπολογίζεται υπάρχουν περί τις 200.000 παράνομες συνδέσεις, αλλά και από την επιπλέον φορολόγηση που της έχει επιβληθεί (10%) και αφορά μόνον τις εταιρείες με έδρα την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι το σύνολο των χρηστών συνδρομητικής τηλεόρασης, εκτός αυτών του Netflix που δεν δημοσιοποιεί τα σχετικά στοιχεία, είναι 1.050.000.

Στα βασικά χαρακτηριστικά της νέας OΤT υπηρεσίας της Cosmote TV περιλαμβάνεται η παροχή της με WiFi Android αποκωδικοποιητή, που λειτουργεί με οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, και η διάθεσή της με app για tablets/smartphones/PCs/laptops και σύντομα με app για Smart TVs (πχ. Samsung, LG, Sony). Οι υφιστάμενοι πελάτες του ΟΤΕ θα μπορούν να έχουν τη νέα εμπειρία θέασης σε Smart TVs και σε φορητές συσκευές, το πρώτο τρίμηνο του 2020, παράλληλα με τη δορυφορική τους υπηρεσία.

Η Cosmote TV σήμερα κατέχει την 1η θέση στην ελληνική αγορά, με πάνω από 550 χιλιάδες συνδρομητές. Λειτουργώντας αυτόνομα και ολοκληρωμένα, ως πάροχος τηλεοπτικών υπηρεσιών, προσφέρει πρόσβαση σε αποκλειστικό premium περιεχόμενο, μέσα από 16 κανάλια παραγωγής Cosmote TV (CINEMA, SPORT, HISTORY) και είναι διαθέσιμη μέσω δορυφορικής, IPTV και OTT πρόσβασης.

Related posts

To HONOR 9A, τα True Wireless Earbuds και αναβαθμίσεις, διαθέσιμα στην Ελλάδα

tele

Ήρθε στη Vodafone το νέο iPhone SE

tele

Ιδού το Xiaomi Mi MIX Alpha με κυρτή οθόνη, κάμερα 108MP και τιμή 2.550 ευρώ

tele

Cosmote: Ανακοινώνει δύο νέα προγράμματα Double Play 12μηνης δέσμευσης, αποκλειστικά για φοιτητές

tele

Η Premier League αποκλειστικά στην COSMOTE TV έως το 2022

tele

Παρουσιάστηκε το Nubia Red Magic 5G με ενεργό σύστημα ψύξης!

tele

#ZEROPLASTIC: Μέτρα για τη δραστική μείωση των πλαστικών μίας χρήσης από την COSMOTE

tele

Η διάθεση του Honor 20 Lite στην Ελλάδα μόνο από τα καταστήματα COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟΣ

tele

To Nok-shop.gr παρουσιάζει τις οθόνες AOC!

tele

Βρείτε το εξαιρετικό Xiaomi Mi Note 10 Pro σε προσφορά στο metrostore.gr

tele

Τα κορυφαία ακουστικά της Huawei FreeBuds 3 τώρα και σε κόκκινο

tele

ΟΤΕ: Ένας στους 10 έλληνες με οπτική ίνα το 2022 – 150.000 έως το τέλος του έτους

tele