telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Ένας 13χρονος απέκτησε και πάλι πτερύγια αυτιών χάρη σε εκτυπωτή 3D

Ένας εκτυπωτής 3D επέτρεψε στο ιατρικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής Μέγιερ στη Φλωρεντία να αναπλάσει τα πτερύγια των αυτιών ενός 13χρονου παιδιού. Ήταν η πρώτη επέμβαση με τη χρήση εκτυπωτή τριών διαστάσεων για την κατασκευή ιατρικών προσθετικών μελών στην Ιταλία.

Όπως ανακοίνωσε η κλινική, με μία αξονική τομογραφία ο πλαστικός χειρουργός της εντόπισε την ακριβή μορφή των χόνδρων στο αυτί του παιδιού, που έπασχε από μικροωτία, μία δυσπλασία που πλήττει πέντε ανά 10.000 παιδιά και δεν επιτρέπει στο εξωτερικό τμήμα του αυτιού να αναπτυχθεί.

Στη συνέχεια διαμορφώθηκε το σχήμα του πτερυγίου που έπρεπε να τοποθετηθεί και μέσω ενός προγράμματος τελευταίας γενιάς εκτυπώθηκε σε τρισδιάστατη μορφή. Προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ακρίβεια στον σχεδιασμό του πτερυγίου, ελήφθη ως μοντέλο το αντίστοιχο της μητέρας.

Η τεχνική αναπτύχθηκε από την κλινική σε συνεργασία με το τμήμα βιομηχανικής μηχανολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.

«Για ένα παιδί με μία τόσο εμφανή δυσπλασία, η αισθητική αποκατάστασή του λαμβάνει μία μεγάλη ψυχολογική και κοινωνική σημασία. Το ίδιο δεν είχε πρόβλημα στην ακοή, όμως η δυσμορφία του οργάνου του δημιουργούσε μεγάλη ψυχική αναστάτωση», τόνισε ο δρ Φλάβιο Φλακίνι, που προέστη της επέμβασης.

Προτού καταλήξει στο χειρουργικό τραπέζι, η διαδικασία της επέμβασης είχε δοκιμασθεί μέσα από πολλές εξομοιώσεις τοποθέτησης. Αυτό βοήθησε τους πλαστικούς χειρουργούς να τελειοποιήσουν την τεχνική τους φθάνοντας στον βέλτιστο βαθμό ακρίβειας, μειώνοντας και τον χρόνο της επέμβασης, στις έξι ώρες, με τοπική αναισθησία.

Μετά την επιτυχία της επέμβασης, το ειδικό αυτό επεμβατικό τμήμα έχει προγραμματισμένη και δεύτερη με τη χρήση της τεχνολογίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης προσθετικών μελών.

Related posts

Η υπερφιλόδοξη «συσκευή του μέλλοντος» που κατέληξε σε κομπίνα 650.000 ευρώ

tele

Μεγάλες προσφορές και τα φετινά Χριστούγεννα από τη WIND

tele

O… υπολογιστάκος των 30 ευρώ ακόμα πιο δυνατός

tele

Πέντε κανόνες για να τραβήξεις την τέλεια φωτογραφία για τον διαγωνισμό InFocus Awards 2019 της Huawei

tele

Πώς προσπαθούν οι επιστήμονες να διαβάσουν πάπυρους που κάηκαν στον Βεζούβιο

tele

Wikipedia made in Russia θέλει να φτιάξει ο Πούτιν

tele

Ντεμπούτο στους δρόμους της Μόσχας για τα πρώτα 5 αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

tele

Τι αποκαλύπτουν δύο κολοσσοί των εφαρμογών ταξί για το μποτιλιάρισμα

tele

Οι παγίδες που υπάρχουν στα «έξυπνα» σπίτια

tele

Η ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα: Μνήμη από κρύσταλλο αποθηκεύει με ασφάλεια τεράστιο όγκο δεδομένων για αιώνες

tele

Οι εκπτώσεις συνεχίζονται στη WIND

tele

H έξυπνη κούπα που ελέγχεται με εφαρμογή!

tele