telecomsnews.gr
Image default
INTERNET

Ένας στους δέκα gamers έχει υποστεί κλοπή της online ταυτότητάς του

Πάνω από ένας στους δέκα gamers (12%, περίπου 179 εκατομμύρια παγκοσμίως) έχει πέσει θύμα κλοπής του ID του – η αξία των οποίων θα μπορούσε να αγγίζει τα 347 δισ. δολάρια παγκοσμίως, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Kaspersky.

Η νέα αυτή έρευνα ανατέθηκε από την Kaspersky και πραγματοποιήθηκε από τη Savanta τον Νοέμβριο του 2020, για να εξετάσει την κατάσταση του παγκόσμιου gaming το 2020. Σύμφωνα με τους 5.031 gamers που ρωτήθηκαν από 17 χώρες, σχεδόν το ένα πέμπτο (19%) έχει επίσης δεχθεί εκφοβισμό κατά τη διάρκεια παιχνιδιού. Αυτή η ανησυχητική τάση είναι ακόμη πιο διαδεδομένη στη Ρωσία (44%), τη Σαουδική Αραβία (27%), την Τουρκία (28%) και τις ΗΠΑ (27%).

Ακόμα χειρότερα, ένας στους τρεις (33%) gamers υπέφερε από cheaters. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα στρες και άγχος για το 31%. Αυτό είναι απογοητευτικό καθώς η ανακούφιση από το άγχος είναι αυτό που οι περισσότεροι από αυτούς (62%) επιζητούν στο παιχνίδι, καθώς και συγκινήσεις (62%) και στη συνέχεια φιλία (46%).

Η Kaspersky προσφέρει επτά τρόπους για να είστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς ενώ παίζετε διαδικτυακά:

1. Αγορά από επίσημες πηγές

Πάντα να αγοράζετε PC games είτε από γνωστές πλατφόρμες όπως το Steam και το GOG, είτε από επίσημους ιστότοπους προγραμματιστών.

2. Αποταμιεύστε έξυπνα

Τα επίσημα καταστήματα προσφέρουν συχνά σημαντικές εκπτώσεις ή ακόμη και δωρεάν παιχνίδια. Ωστόσο, πολλές προσφορές μέσω email μπορεί να είναι απάτη – μεταβείτε στον ιστότοπο του προγραμματιστή ή του καταστήματος για να δείτε αν αναφέρεται η έκπτωση εκεί – αν όχι, δεν είναι πραγματική.

3. Ελέγξτε την πολιτική επιστροφής

Πριν αγοράσετε, μάθετε τους κανόνες του καταστήματος για την επιστροφή ενός παιχνιδιού που δεν σας αρέσει ή που δεν λειτουργεί στον υπολογιστή σας.

4. Χρησιμοποιήστε μια ειδική κάρτα για online αγορές

Αντί να συνδέσετε μια κάρτα με όλες τις αποταμιεύσεις σας, πάρτε μια χρεωστική κάρτα για online αγορές και συμπληρώστε την όπως απαιτείται. Με αυτόν τον τρόπο, εάν οι εισβολείς εισέλθουν σε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιείτε, δεν θα κερδίσουν πολλά.

5. Χρησιμοποιήστε μια ασφαλή σύνδεση

Συνιστούμε να συνδεθείτε σε διαδικτυακά καταστήματα μόνο από το σπίτι – έχοντας ασφαλίσει σωστά το οικιακό σας δίκτυο.

6. Προστατέψτε τους λογαριασμούς σας

Προστατέψτε τον λογαριασμό σας στο Steam και το Battle.net και σε οποιαδήποτε προφίλ κοινωνικών δικτύων που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε σε καταστήματα παιχνιδιών (αλλά μην χρησιμοποιείτε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων για να συνδεθείτε αλλού αν μπορείτε να το αποφύγετε).

7. Προστατέψτε τις συσκευές σας

Οι υπολογιστές, τα smartphone και τα tablet που χρησιμοποιείτε για παιχνίδια χρειάζονται επίσης προστασία. Μια αξιόπιστη λύση όπως το Kaspersky Security Cloud μπλοκάρει ψευδείς ιστότοπους και κακόβουλα προγράμματα, παρέχει ειδοποιήσεις για ζητήματα ασφάλειας και, σε αντίθεση με τη λανθασμένη αντίληψη, δεν καταστρέφει το παιχνίδι. Το Gaming Mode που θα βρείτε στις σύγχρονες λύσεις ασφαλείας ενεργοποιείται αυτόματα όταν παίζετε σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Για να διαβάσετε την πλήρη έκθεση επισκεφθείτε το blog της εταιρείας.

-- Ένας στους δέκα gamers έχει υποστεί κλοπή της online ταυτότητάς του - --.

Related posts

eBay: Οι ελληνικές προτιμήσεις για μαθητές, εργαζόμενους και οικογένειες

tele

Τα βασικά βήματα κυβερνοασφάλειας για μια Μικρομεσαία Επιχείρηση

tele

Σε ιστορικό υψηλό οι online αγορές στην Ελλάδα κατά την περίοδο της Black Friday

tele

Ένα πρωτοφανές malware ανακάλυψε προσφάτως η ESET

tele

Ενίσχυση σήματος WiFi εντός των τειχών με το Google Nest WiFi

tele

Με ονόματα δημοφιλών εφαρμογών προσπαθούν να διανείμουν κακόβουλο λογισμικό

tele

Λύση απομακρυσμένης διαχείρισης εξοπλισμού επιχειρήσεων μέσω δικτύου NB-IoT από την Cosmote

tele

Η Microsoft φέρεται έτοιμη να εξαγοράσει τη Nokia… ξανά;

tele

H Google θα πληρώσει 1 δισ. δολάρια στους παραγωγούς περιεχομένου

tele

Έμφαση στην ασφάλεια δίνει ο Google Chrome 75

tele

To Facebook πειραματίζεται με τεχνολογίες ρομποτικής και προστασίας του περιβάλλοντος

tele

«Εκκαθάριση» της Huawei από τα δίκτυα 5G της Βρετανίας

tele